Productnieuws

Qwikshift Hybrid Heater: Efficiënt en Duurzaam voor Industriële Ruimten

De Qwikshift Hybrid Heater van Winterwarm is de nieuwe innovatie op het gebied van snel en duurzaam verwarmen en koelen van industriële ruimten. Met deze hybride heater profiteer je van diverse voordelen, zoals een energiebesparing van 40% tot 60% en een indrukwekkende vermindering van de CO₂-uitstoot tot wel 70%. Binnen 3-5 jaar verdien je de investering terug, terwijl je het hele jaar door kunt genieten van een optimaal binnenklimaat dankzij de verwarmings- en koelingsmogelijkheden van het systeem.

De Qwikshift Hybrid Heater komt in aanmerking voor zowel de ISDE (QSE) als de EIA-subsidieregeling (QSG), waardoor je extra financiële ondersteuning krijgt bij de installatie van deze duurzame oplossing. Het systeem maakt gebruik van een warmtepomp, een booster en een Smart Controller. De warmtepomp voorziet het grootste deel van de tijd in de warmtebehoefte, terwijl de booster bijspringt op koude dagen of aan het begin van de werkdag voor een snelle en efficiënte opwarming van de ruimte.

Met de Smart Controller wordt de samenwerking tussen de verschillende onderdelen geoptimaliseerd, waarbij zelfs rekening wordt gehouden met de prijzen van gas en elektriciteit om de totale energiekosten zo laag mogelijk te houden.

De Qwikshift Hybrid Heater is verkrijgbaar in twee varianten:

QWIKSHIFT HYBRID HEATER QSE (All-electric)

Dit is een elektrische booster met warmtepomp en Smart Controller. Deze variant is ideaal als je gebruik wilt maken van je zonnepanelen om de terugkerende kosten te verlagen.

QWIKSHIFT HYBRID HEATER QSG (Waterstof ready)

De juiste keuze als er nog gasaansluiting aanwezig is. Deze variant heeft een gasgestookte booster in combinatie met een warmtepomp en Smart Controller. De installatie is eenvoudig omdat het systeem naadloos aansluit op de bestaande leidingen.