Productnieuws

RAMINEX PowerVENT®

Luchtafscheider PowerVENT® met zijn unieke en innovatieve “Air Trap Cartridge” elimineert automatisch en continu lucht uit de hydraulische circuits van HVAC-systemen tot de grootte van microbellen en zorgt voor een hoger rendement en langere levensduur van cv-ketels, warmtepompen, circulatiepompen, thermostatische en andere afsluiters in de installatie.

De PowerVENT® luchtafscheider zorgt ervoor dat het systeem efficiënt blijft functioneren en de levensduur wordt verlengd. De lucht wordt automatisch geëlimineerd met een minimaal drukverlies. Luchtvrij water in de installatie zorgt ervoor dat systemen onder de best mogelijke omstandigheden kunnen werken en geluidsproblemen, corrosie, plaatselijke oververhitting en mechanische schade worden voorkomen.

De “Air Trap Cartridge” is zelfreinigend en heeft een zeer lage weerstand wat weer resulteert in een laag drukverlies en gering energieverlies. De “Air Trap Cartridge” bestaande uit een RVS kamer biedt meer weerstand tegen corrosie en slijtage in vergelijking met ieder ander systeem dat op de markt verkrijgbaar is en garandeert een uitzonderlijke levensduur en maximale betrouwbaarheid, ook bij wisselende druk- en temperatuuromstandigheden.

De flow gaat rechtstreeks door de cartridge waarbij het filtercilindersysteem continue veranderingen in de secties veroorzaakt om zodoende wervelende bewegingen te produceren, welke het vrijkomen van microbellen bevorderen. De microbellen nestelen zich in de Air Trap Cartridge en zodra deze voldoende groot zijn stijgen ze naar boven en worden ze uit het passieve deel van de luchtafscheider verdreven.

De ontluchtingskop van de PowerVENT 360 en PowerVENT In-Line is 360° draaibaar.

Door de 360° roteerbare aansluitflens van de PowerVENT 360 is deze geschikt voor horizontale en verticale montage. Ideaal voor warmtepompinstallaties.

Bekijk het assortiment