Productnieuws

RAUTITAN – The most wanted

Ervaar het gevoel van echte liefde. Met RAUTITAN maak jij de keuze voor het leven. Een robuust no-nonsense leidingsysteem met lange levensduur en oog voor hygiëne dat de norm ver vooruit is. Die zekerheid wil jij toch ook voor jezelf en jouw klanten?

Al 40 jaar zorgt de REHAU schuifhulsverbindingstechniek voor een bewezen gegarandeerde en veilige verbinding om jou als installateur in je dagelijkse werkzaamheden te ontlasten. Maak je geliefd met RAUTITAN.

De perfecte fitting

Kies je voor het RAUTITAN-systeem, dan kies je ook voor de betrouwbare en snel te installeren schuifhulsverbindingstechniek. Deze techniek bevat geen O-ring, de buis zelf is de afdichting. Dit betekent minder kans op lekkage. En mocht de fitting toch vallen en vuil worden? Geen probleem! Even afvegen en deze kun je gewoon weer betrouwbaar inzetten. Dus geen verbinding die door vuil (zoals zand en stof) kwetsbaar wordt voor een eventuele lekkage.

Bovendien zorgt de naadloze overgang tussen buis en fitting voor een kiemvrije verbinding wat bacteriegroei voorkomt. De perfecte fitting voor jou en je klant. Snel, zeker en hygiënisch.

Dit systeem kan tegen een stootje

Materialen op een bouwplaats moeten tegen een flinke stoot kunnen. Ook als er een keer iets onverhoopt op valt of wordt geraakt. Met RAUTITAN kies je voor een installatiesysteem dat beter geschikt is voor die bouwomstandigheden. De robuuste PE-Xa stabil buis is zo sterk dat je er zonder problemen op kunt staan en lopen. Zelfs bij een lichte beschadiging van de aluminium laag behoudt de buis zijn levensduur op druk en temperatuur. De gangbare buisdiameters zijn bovendien makkelijk met de hand te buigen, zonder knikgevaar. Hierdoor werk je snel zonder buiggereedschap en met de zekerheid dat je buis heel blijft.

Dicht is dicht

Zekerheid rondom de verbinding is cruciaal bij een leidingsysteem, daar mag geen enkele twijfel over bestaan. Dankzij de schuifhulsverbindingstechniek heb je een permanent dichte verbinding in slechts drie stappen: opwijden – fitting insteken – schuifhuls aanschuiven en dat zonder ontbramen en kalibreren. Je profiteert bovendien van een slimme lekdetectie. Door een eenvoudige visuele controle zie je gelijk of de verbinding permanent dicht is, nog voor de druktest. Een extra check op spuitend water of fluittonen is niet meer nodig. Wel zo professioneel, zeker en snel.

Hygiënisch en stil

Door het opwijden van de buis creëer je een minimale vernauwing bij de verbinding. Deze vrijwel ongehinderde doorstroming voorkomt drukverlies en de daarmee gepaarde snelheidsverschillen, zodat temperatuurschommelingen en vervelende stromingsgeluiden geen kans krijgen. Dankzij deze naadloze (kiemvrije) overgang, de gladde buiswand en een constante snelheid, vermijd je vuilophoping en toenemende aanslag die juist een voedingsbodem zijn voor bacteriën in je leidingsysteem. Met RAUTITAN bied je jouw klanten een stille en vooral gezonde oplossing!

Bekijk het assortiment