Productnieuws

RAUVIPEX - de allrounder voor warmteoverdracht

Een boost voor de transitie naar warmtenetten

Met RAUVIPEX heeft REHAU een nieuwe veelzijdige terreinleiding ontwikkeld die in alle opzichten indrukwekkend is. Het unieke zit in de optimale samenwerking tussen een hoogwaardige flexibele PUR-isolatie gecombineerd met een zeer buigzame buitenmantel voor het transport van warmte en koude onder de grond. Ideaal voor aansluiten van buiten opgestelde warmte en koelinstallaties als wko, wkk en warmtepompen, maar ook voor een middentemperatuur warmtenet bij stadsverwarming.

RAUVIPEX laat zich snel en flexibel installeren in de grond als ook bij het binnengaan van een gebouw, met zo min mogelijk thermisch (temperatuur) verlies.  

RAUVIPEX vormt de nieuwe ruggengraat als totaalsysteem van een efficiënte en voordelige warmteoverdracht. De RAUVIPEX terreinleiding is geschikt voor middentemperatuur warmtenetten van circa 70 °C. Hiermee is bijvoorbeeld een matig geïsoleerde woning nog goed te verwarmen. Maar ook voor laagtemperatuur netwerken (< 40 °C), zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde warmtepomp, is het een zeer geschikte oplossing.

Zeer doeltreffende flexibiteit en isolatie

Het hart van de RAUVIPEX terreinleiding wordt gevormd door de bewezen PE-Xa mediumbuis. Een door en door vernette buis met eigenschappen afgestemd op de druk en temperatuur die bij deze toepassing optreden en waarbij een ruime levensduur wordt verwacht. Daaromheen zit een nieuw ontwikkelde samenstelling van PUR-schuim met fijne poriën die uitstekende isolerende eigenschappen combineert met een verrassende buigelasticiteit. Dankzij de unieke vorm van de buitenmantel, met V-vormige groeven tussen de ribbels, maakt dit de RAUVIPEX terreinleiding uitermate flexibel. Zo kan de buis eenvoudiger verlegd worden in bochten en bij gebouwinvoeren.

Betrouwbaarheid tijdens gebruik

De brede en dikke U-vormige ribbels van de buitenmantel maken de buis ook uitermate robuust voor gebruik op de bouwplaats. Hieronder zit een langsnaad gelaste waterdichte binnenmantel, die een optimale bescherming biedt tegen binnendringend vocht, mocht de buitenmantel plaatselijk beschadigd raken.

Snel langere afstanden afleggen

Door de flexibiliteit van de RAUVIPEX kunststof terreinleiding zijn er vaak geen ondergrondse koppelingen  en buigbenen meer benodigd. Hiermee wordt het risico op lekkages beperkt en overbrug je sneller grotere afstanden bij warmtenetten.

Alles voor een optimaal warmtetransport

Bij aftakkingen naar diverse gebruikers kunnen de buizen worden verbonden met de schuifhulsverbindingstechniek, zonder O-ringen en nagenoeg geen vernauwing. Met onze innovatieve CLIP-FLEX-isolatiemof en universele krimpmof kun je overgangen betrouwbaar en makkelijk na-isoleren, zonder warmteverlies.