Het is tijd voor een nieuwe buistechnologie: nieuw materiaal, nieuwe kleur, doordachte mogelijkheden. Met de ontwikkeling van de RAUTHERM NEO-X5 wil de polymeer-specialist REHAU de markt voor vloerverwarming revolutioneren. Het resultaat: een duurzame buis met hoog installatiecomfort.
Het NEOlution principe
Met RAUTHERM NEO-X5 ontmoeten nieuwe mogelijkheden de betrouwbare REHAU-kwaliteit. Als eerste in Europa maakt REHAU gebruik van UV-licht bij het hoogwaardig vernetten. Een unieke, schone en duurzaam aangestuurde productiemethode die een PE-Xa kwaliteit evenaart. De violet gekleurde buis is een knipoog naar deze vernieuwende productietechnologie, waardoor de buis nog soepeler is te verleggen, vooral ter hoogte van de bochten. Daarnaast zorgt de 5-laagse buisopbouw met ingesloten zuurstofdichte laag, voor nog meer zekerheid. Door zijn robuuste opbouw en verwerkingstemperatuur tot -10 °C is heb je de ideale buis voor de bouw in handen.
Naast bescherming voorkomt deze speciale buitenlaag van de buis ook het krakende geluid in droge verlegsystemen, bij krimpen of uitzetten van de buis in functie. De RAUTHERM NEO-X5 buis is uiteraard met alle RAUTHERM verlegsystemen te combineren.
Innovatief en duurzaam
REHAU richt zich op duurzaamheid door met 100 procent groene stroom en afvalarm te produceren, zo ook bij de vervaardiging van deze nieuwe buis.
De RAUTHERM NEO-X5 buizen worden vanaf mei geïntroduceerd in de diameters 16 en 17 mm en in het 4e kwartaal van dit jaar zullen de diameters 10 en 14 mm volgen.
Minder verspilling voor een schonere planeet
Zorgvuldig met grondstoffen omgaan is een belangrijke waarde passend bij onze bedrijfsfilosofie, daarom vervaardigen wij producten die ruimschoots voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Een voorbeeld is de RAUTHERM NEO-X5 buis die wordt vervaardigd uit een hoogwaardig vernet (≥70%) PE materiaal. Deze buis functioneert ook als solide afdichtingsmateriaal voor onze schuifhulsverbindingstechniek (geen O-ring nodig). Door deze sterke eigenschappen kunnen restlengtes een andere bestemming krijgen dan de vuilcontainer. Nog nieuwe en/of goede restlengtes, die samen weer een nieuwe groepslengte vormen, kunnen daarmee zorgeloos worden opgewerkt. Je werkt hierdoor niet alleen economischer, maar je verwerkt op een betrouwbare wijze nog goede materialen en veroorzaakt minder afval.