Productnieuws

Radicale CO2-reductie met de Panasonic Aquarea L-generatie warmtepomp

Maar liefst 79% van het energieverbruik van Europese woningen komt voor rekening van de verwarming en de productie van warm tapwater. Daarom kan de zeer efficiënte lucht-waterwarmtepomptechnologie van Panasonic een groot verschil maken ten opzichte van conventionele boilers en gasgestookte cv-ketels. Door energie uit de buitenlucht om te zetten in warmte voor binnen, helpt deze technologie bovendien de CO2-uitstoot en de impact op het milieu radicaal te verminderen.

Gebruik van omgevingslucht

Met de Panasonic Aquarea lucht-water warmtepomp wordt tot wel 80% van de benodigde warmte-energie aan de omgevingslucht onttrokken. Het systeem gebruikt deze energie om het water op te warmen dat nodig is voor verwarming, warm tapwater en – indien gewenst - koeling van de woning. Dat maakt het een zeer energie-efficiënte oplossing.

Natuurlijk koudemiddel

Daarnaast werkt iedere warmtepomp met een koudemiddel, dat nodig is om warmte uit de bron (lucht of bodem) te halen en over te brengen aan het water van de cv-installatie. De nieuwste innovatie van Panasonic, de Aquarea L-generatie, maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan. Het aardopwarmingsvermogen (GWP) van dit natuurlijk koudemiddel, want geen f-gas, is gelijk aan 3. Ter vergelijking, het GWP van het traditionele f-gas R410A is 2088.

Ideaal voor renovatieprojecten

De nieuwe warmtepompserie is ontworpen om de eigenschappen van dit R290-koudemiddel te maximaliseren. Dat maakt een cv-aanvoertemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10 °C. Het is daarom bijzonder geschikt voor renovatie en collectieve toepassingen waar een hoge temperatuur vereist is voor radiatoren. Het systeem kan gebruikmaken van de bestaande leidingen en radiatoren in de woning, waardoor verduurzamen zonder ingrijpende aanpassingen of verbouwing mogelijk is.

Good Design Awards 2022

Net als de binnenunits zijn de stille buitenunits ontworpen om op te gaan in de omgeving. Het innovatieve, geheel nieuwe design van de antracietgekleurde buitenunits maakt dat deze vrijwel overal kunnen worden geplaatst zonder op te vallen. Ze hebben daarom niet voor niets de erkenning van de Good Design Awards 2022 ontvangen.

Bekijk het assortiment