Productnieuws

Regelen van vloerverwarming was nog nooit zo eenvoudig


Met het verduurzamen van onze woningen en gebouwen, gebruiken we steeds vaker vloerverwarming en -koeling. De crux zit hem echter in het eenvoudig en zorgeloos regelen van dergelijke systemen. Met de Honeywell Home HCC100 Multizone-regelaar maakt Resideo dit wel heel erg eenvoudig.

De HCC100 is een vloercomfortregelaar die zowel verwarming als koeling individueel regelt in maximaal acht ruimtes. Hij regelt en balanceert het systeem voor een efficiënt energieverbruik. Deze alles-in-één-oplossing is geschikt voor vrijwel elk huishouden en elke toepassing dankzij de bedrade en draadloze opties. Verschillende Honeywell Home thermostaten kunnen de temperatuur voor elke zone apart regelen. De HCC100 is geschikt voor toepassing met ketels, warmtepompen of stadsverwarming.

Voldoen aan regelgeving

In de nieuwbouw werken we al langer met lage temperatuurverwarming. Maar ook in bestaande bouw gaan we vaker naar (hybride) warmtepompsystemen met vloerverwarming en -koeling. Bij het uitzoeken van de juiste regelaar is het belangrijk om rekening te houden met de bouwregelgeving. Steeds vaker eist regelgeving dat men ‘zelfregulerende apparatuur’ zoals de HCC100 toepast.

Erg veel installatiegemak

De uitdaging bij het installeren van een regelaar is vaak de plek van de vloerverwarmingsverdelers. Deze zit vaak onder een trap, in een donkere, technische ruimte, of achter een schot; moeilijk bereikbare plekken. Het plaatsen en inregelen van een ‘traditionele’ regelaar met dipswitches en parameters is dan een hele klus. Bij de HCC100 Multizone-regelaar verdwijnen deze obstakels. De configuratie van deze regelaar gebeurt namelijk gemakkelijk via een app.

Bekijk het product