Productnieuws

Renovatieproject(en)? Level up met Zehnder!

Elk renovatieproject kent zijn eigen uitdagingen en vraagt om een unieke aanpak als het gaat om verduurzamen. Zehnder en Rensa helpen je bij ieder renovatie-vraagstuk en zijn jouw kennispartners op het gebied van een gezond binnenklimaat.

Opschakelen of een upgrade? De keuze is aan jou!
Opschakelen naar het volgende ventilatie- of verwarmingslevel doe je waar mogelijk, maar je kunt ook gaan voor een zogeheten upgrade binnen het bestaande ventilatie level. Bijvoorbeeld door alleen het motoronderdeel van de Zehnder ComfoFan Silent, de Move-Up, te vernieuwen. Doordat de buitenschalen van de Zehnder ventilatieboxen door de jaren heen altijd gelijk zijn gebleven is dat heel eenvoudig te realiseren. Datzelfde geldt voor de dakventilatoren van het type MX. Ook daar is nu een nieuw motoronderdeel voor verkrijgbaar wat heel eenvoudig past binnen de ‘oude’ omhuizing. Een compleet nieuw en energiezuiniger ventilatieproduct heb je zo met een paar kliks en schroeven snel voor elkaar.

Schakelen naar balans ventilatie
Een stapje verder in het verduurzamen van een woning is het overstappen van mechanische ventilatie naar balansventilatie. Het aanleggen van een WTW-ventilatiesysteem kan alleen een flinke klus zijn. Weet dat Zehnder Overflow Technology dé eenvoudige oplossing is voor centrale balansventilatie in bestaande bouw. Dit systeem kost je minder tijd en minder materialen.

Simpel verduurzamen
Zehnder Overflow Technology haalt extra lucht van buiten, naar binnen. Hiervoor vervang je eenvoudig de mechanische ventilatie op zolder door een WTW-unit, zoals de ComfoAir Q of E. Alleen toevoerkanalen naar de eerste verdieping zijn nodig. De wetten van de natuur doen de rest: die trekken de extra lucht via de overloop naar beneden. Geen toevoer nodig. En de afvoerkanalen? Die zijn er al. Minder materiaal, minder breken, minder overlast.

Renovatieklus? Level up
Of je nu kiest voor een upgrade of het opschakelen naar een nieuw (ventilatie)level, in ieder level staan gezondheid, comfort en energie-efficiency centraal. Iedere ‘level up’ komt met een hogere investering van tijd, geld en installatie-effort. Afhankelijk van de overige renovatie-wensen (isoleren, het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp) helpen Zehnder en Rensa je  altijd met het realiseren van de meest duurzame totaaloplossing voor jouw project.

Download het renovatie stappenplan op de Zehnder website.
Meer informatie over de ComfoFan Silent vind je hier.

Bekijk het assortiment