Productnieuws

Sentinel V700 HP Filter

Waarom een filter voor warmtepompsystemen installeren?

Water in warmtepompsystemen kan een aantal verontreinigingen bevatten: installatievervuiling, organische/biologische vervuiling - dat vaak voorkomt in laagtemperatuur-systemen - maar ook magnetisch slib wanneer er ook radiatoren of een buffervat aanwezig zijn. Wanneer deze verontreinigingen zich afzetten in radiatoren, vloerverwarmingen, leidingen of warmtewisselaars, verminderen ze geleidelijk het rendement van het systeem. De hydraulische balans zal worden verstoord waardoor de inregeling niet meer klopt. Na verloop van tijd kunnen ze er ook voor zorgen dat pompen en warmtewisselaars het laten afweten. Een kwaliteitsfilter voor warmtepompen, zoals Sentinel Vortex700, vangt schadelijk vuil op zodat het kan worden verwijderd, voor een optimale systeemefficiëntie en levensduur.

Waarom kiezen voor de VORTEX 700?

Dubbele functie

  • Bestrijdt alle soorten vuil in warmtepompsystemen. Magnetisch en niet magnetisch.

Snelle installatie

  • 360° verstelbaar T-stuk voor eenvoudige installatie.
  • 2 montagekranen meegeleverd verkrijgbaar in 3 maten: 28 mm, 1" M en 1 ¼" M om aan te sluiten op warmtepompleidingen. Ideaal voor het periodiek onderhoud.

Eenvoudig spoelen

  • Spoelen in enkele seconden onder systeemdruk.
  • Verwijder de filtratiekamer om het verzamelde vuil te inspecteren en de zeef te reinigen - geen speciaal gereedschap nodig

Vertrouwen in kwaliteit

  • 10 jaar volledige productgarantie
  • Dubbele afdichtingen, druktest op elke afzonderlijke unit
  • Te gebruiken in installaties met hogere glycol concentraties ( antivries )
  • Ideaal te combineren met SENTINEL X100 Corrosie en Kalkbescherming voor een totale levensduurlange bescherming van het gehele systeem.

Hoogwaardige prestaties

De Vortex700 filter met grote capaciteit heeft een krachtige magnetische vuilafscheiding en een zeer verfijnde niet-magnetische filtratie. Deze wordt geïnstalleerd op de retour naar de warmtepomp en beschermt de installatieapparatuur tegen alle soorten circulerend vuil.

Ontworpen voor warmtepompen

Vortex700 is Sentinel zijn gespecialiseerde filter voor warmtepompsystemen. Het combineert de top magneten van onze Vortex serie met systematische filtratie van niet-magnetisch materiaal.

Bekijk het assortiment