Productnieuws

Sprinkler

Brandbeveiliging wordt steeds belangrijker. Met de huidige bevolkingsgroei en het groter worden van de steden is het risico van brand gestegen en wordt geprobeerd dit voor mens en goederen te minimaliseren. Brandbeveiliging is hiermee een wereldwijd groeiende markt met de sprinklersystemen van Aalberts integrated piping systems als oplossing.

Binnen het assortiment van Aalberts integrated piping systems hebben we een breed pakket van oplossingen voor sprinklerinstallaties. Of het nu gaat over pressfittingen (voor dik- en dunwandig staal of kunststof leidingen) of groefkoppelingen, alle producten zijn voorzien van de noodzakelijke productkeuren om gebruikt te worden in sprinklerinstallaties variërend van VdS, FM, LPCB tot UL.

Het VSH XPress Staalverzinkt en RVS systeem (DN20-DN100) is onder meer gecertificeerd voor sprinkler- en lage druk watermistinstallaties en is geschikt voor vaste sprinklerinstallaties voor afmetingen t/m DN100. Omdat VSH XPress Sprinkler als systeem gekeurd is, is men verplicht tot het gebruik van de goedgekeurde combinaties van fittingen, buizen en gereedschappen.

In beton gestorte sprinklerleidingen

VSH XPress Sprinkler ML (DN25-DN50) is ideaal voor hoogbouw waarbij de sprinklerleidingen moeten worden ingestort in de vloeren/plafonds en bestaat uit multilayer kunststof buis (PE-Xc/Al/PE-Xc) en kunststof pressfittingen (PVDF). Uniek aan dit systeem is dat het kan worden ingestort in beton, zonder extra bescherming (bijvoorbeeld Denso-tape) tegen de negatieve effecten van beton op het buismateriaal en de fittingen.

Ben je op zoek naar een oplossing voor sprinkler in grotere afmetingen (>DN50), dan is de groefkoppelingen van VSH Shurjoint de ideale oplossing. Met VSH Shurjoint kun je net als bij pressfittingen op een snelle en schone manier je sprinklerinstallaties realiseren. En door een combinatie van VSH Shurjoint voor de grotere afmetingen of VSH PowerPress (DN15-DN50) of VSH XPress voor de kleinere afmetingen te kiezen, zorg je altijd voor de laagste totale kosten voor de installatie.

Bekijk het assortiment