Productnieuws

Taconova Novamix

Protherm en Taconova: een combinatie die al meer dan 40 jaar met elkaar verbonden is, een bekend product is het mengventiel dat ook wel “taco” wordt genoemd in de installatiebranche. Deze mengventielen zijn ondergebracht onder de familie naam “Novamix”.

De Taconova NovaMix mengventielen werken volledig onafhankelijk, zonder hulpenergie en zorgen voor meer comfort, veiligheid en energie-efficiëntie. De NovaMix mengventielen zijn, afhankelijk van de uitvoering, optimaal geschikt voor montage op een centraal punt. Ideaal te combineren met thermische zonne-installaties om de piektemperaturen weg te regelen. Bij het tappen van warm water verlagen de ventielen hoge aanvoertemperaturen naar een constante en aangename tapwatertemperatuur. Deze is met de regelknop bovenop het ventiel gemakkelijk in te regelen. Bovendien verhogen ze daardoor de beschikbare warmwateropbrengst.

Een unieke constructie: de thermostaat heeft aan beide zijden een afdichting die enerzijds brandwonden voorkomt (Fail Safe) en anderzijds ongewenste bijmenging van koud water tot een minimum reduceert. Hierdoor is een maximale benutting van de warme aanvoertemperatuur mogelijk. Door de antikalklaag van de ventielbehuizing is het onderhoudsvrij en met een lange levensduur. Voor toepassing in zonne-installaties zijn geen andere uitvoeringen nodig, omdat dit bij Taconova met één ventiel wordt gedekt. Dat spaart tijd en voorraadkosten.

De Taconova NovaMix serie kenmerkt zich door een breed assortiment ventielen die centraal geplaatst kunnen worden, maar ook vlakbij het tappunt. Verkrijgbaar in twee regelbare temperatuur bereiken (20 – 50°C en 35 – 70°C) en in drie verschillende ventielmaten: DN 15, 20 en 25. Bij toepassing van de Taconova Novamix met ingebouwde terugslagkleppen, zijn er geen extra pakkingen nodig. De speciaal hiervoor ontwikkelde terugslagkleppen hebben van zichzelf een afdichtende werking. De capaciteit wordt slechts verlaagd met een 0,1 kleinere kvs-waarde in vergelijking met ventielen zonder terugslagklep. Accessoires, zoals een isolatie box of thermometer, zijn ook verkrijgbaar.

Bekijk het assortiment