Productnieuws

Toekomstbestendig verwarmen met de hr-ketel ecoTEC plus

De Vaillant hr-ketel ecoTEC plus combineert efficiëntie met installatiegemak en onderhoudscomfort. Een betrouwbare verwarming en warm watervoorziening met een energiezuinige werking. Het toestel is meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Energiezuinige werking

De ecoTEC plus is voorzien van een 1:9 modulatie met energielabel A+ (98%) voor verwarming in combinatie met vSMART, sensoHOME + buitenvoeler of sensoCOMFORT systeemregelaar. Het toestel is voorzien van een unieke warmtewisselaar waardoor restwarmte uit verbrandingsgassen wordt onttrokken zodat extra zuinig warm tapwater geleverd kan worden.

Betrouwbaarheid door kwaliteit

De Vaillant kwaliteit voor de warmtewisselaar en platenwisselaar is reeds bewezen in de miljoenen keren dat een Vaillant ketel is geplaatst. De ecoTEC plus is doorontwikkeld op basis van de lang bewezen topkwaliteit - gesloten toestel in onderdruk met extra veilige metalen omkasting en veiligheidssifon voorkomen lekkage van verbrandingsgassen.

IoniDetect: ionisatietechnologie voor automatische aanpassing aan de gaskwaliteit

Het toestel is uitgerust met de nieuwe intelligente IoniDetect-technologie waarmee een optimale verbranding mogelijk wordt. Met IoniDetect wordt de vlamkwaliteit continu gemeten en het gasluchtmengsel geoptimaliseerd voor een perfecte verbranding. Hierdoor is de emissie van CO en NOx laag en levert het toestel altijd een optimaal rendement. En mocht in de toekomst de aardgaskwaliteit wijzigen, dan past het toestel de verbranding automatisch aan.

Hoog installatiecomfort

Met de nieuwe inbedrijfsstellingsassistent wordt er tijd bespaard: stap voor stap leidt de installatieassistent de installateur door de verschillende instelmogelijkheden en alle relevante functies. De bediening van de ecoTEC is verbeterd dankzij nieuwe aanraakelementen op het touchscreen zoals een menuschuifregelaar - voor snelle en intuïtieve navigatie. Het display met hoge resolutie biedt nu volledige tekst met zowel duidelijke bewoordingen als menustructuur. Deze visuele en technische verbeteringen maken de installatie en service gemakkelijker dan ooit.

Slimme verbinding tussen ketel en app

Met de sensoNET gateway kan het verwarmingssysteem van de klant aangesloten worden op het internet en het verwarmingssysteem op afstand worden bediend. De sensoNET is een compacte internetmodule waarvan de plug & play verbinding eenvoudig onder de ketel gemonteerd kan worden. Dankzij de gemeenschappelijke eBUS-taal kan de internetmodule sensoNET worden gecombineerd met Vaillant ketels en regelingen.