Productnieuws

Ulow-E: de nieuwe ventilo-radiator van Radson

Ulow-E: lage temperatuur en ventilator-ondersteund

De Ulow-E is een ultra-lage temperatuur paneelradiator die speciaal is ontworpen om goed combineerbaar te zijn met een warmtepomp of condensatieketel. Deze moderne warmtebronnen werken het beste met een lage aanvoertemperatuur. Een lage temperatuurradiator of ventilo-radiator zoals de Ulow-E gebruikt geïntegreerde ventilatoren om de convectieve warmteafvoer te ondersteunen. De ventilatoren worden automatisch ingeschakeld bij een retourtemperatuur van 28°C. Dit verhoogt de convectie en creëert een warmteafgifte die tot 60% hoger is dan bij een standaardradiator. Het resulteert ook in kortere opwarmtijden. Dit alles maakt lagere temperatuurinstellingen en een lager energieverbruik mogelijk, terwijl jij altijd een hoog comfortniveau kan handhaven.

Ventilo-radiator voor renovatieprojecten

De Ulow-E warmtepompradiator is een zeer interessante optie voor renovatieprojecten. Hij kan de oudere radiatoren eenvoudig vervangen zonder dat je het leidingsysteem hoeft te vervangen. Er zijn zes aansluitmogelijkheden. De standaardaansluiting rechtsonder kan eenvoudig worden gewijzigd in een aansluiting linksonder door de radiator 180 graden te draaien. Daarnaast zijn er vier opties om de radiator op bestaande leidingen te installeren via de zijkanten met een zijdelingse of diagonale aansluiting. Er zijn montagebeugels inbegrepen in het pakket.

Bovendien wordt de Ulow-E uitsluitend bediend met een thermostaatkop, zoals een standaard paneelradiator. Dit betekent dat wanneer oude radiatoren worden vervangen door de Ulow-E, de klant geen verschil opmerkt in het gebruik in vergelijking met hun vorige radiatoren.

Een ventilo-radiator voor alle locaties

Gezien de grote verscheidenheid aan gebouwen waarvan het verwarmingssysteem aan verbetering toe is, is het belangrijk om een allround oplossing te bieden. Niet alleen op het gebied van de flexibiliteit van de installatie, maar ook met betrekking tot de bruikbaarheid en het ontwerp. De Ulow-E heeft een klassiek paneelontwerp, zodat hij eenvoudig kan worden geïntegreerd in alle ruimtes. Dankzij de compacte afmetingen kan je ruimte besparen tijdens de installatie, zonder afbreuk te doen aan de warmteafgifte. Bovendien zijn de in het midden van de radiator geïntegreerde ventilatoren fluisterstil met slechts 25 dB, zodat er geen storende geluiden zijn wanneer de radiator is ingeschakeld. Tot slot heeft de Ulow-E een gemakkelijk bereikbare kabelschakelaar, zodat de stroom moeiteloos kan worden uitgeschakeld wanneer nodig.

Bekijk het assortiment