Productnieuws

Ultracompact ventilatiesysteem voor appartementen: Zehnder ComfoVar Aero

Appartementen worden kleiner gebouwd, maar moeten ook voorzien worden van ventilatie en andere duurzame technieken. Een uitdaging wanneer je een ventilatiesysteem in jouw hoogbouwproject moet plaatsen. Zehnder biedt een ideale oplossing: de ComfoVar Aero. Hiermee haal je meer uit je vierkante meters.

Compacte, centrale ventilatieoplossing

Met ComfoVar Aero ventileer je een volledig appartementencomplex. Hierbij wordt één centrale luchtbehandelingskast op het dak of in de kelder geplaatst. Van hieruit wordt de toe- en afvoerlucht verdeeld over centrale luchtkanalen over de appartementen. De compacte units kunnen geplaatst worden in elke kast of in een verlaagd plafond waar leidingen aanwezig zijn. Hierdoor wordt er in de appartementen zelf slechts een minimum aan ruimte ingenomen en is er meer leefruimte voor de bewoners beschikbaar.

Makkelijk, ongestoord onderhoud

Doordat de centrale luchtbehandelingskast zich buiten de appartementen bevindt, kan het onderhoud, zoals de filtervervanging en de service aan de kast, buiten de appartementen gebeuren. De luchtvolumeregelaars zijn onderhoudsarm. Een steekproef volstaat. Met de ComfoVar Aero Connect krijg je bovendien alle info van de appartementen via een centraal gebouwbeheersysteem, zodat je de bewoners niet hoeft te storen.

Kwaliteitsvol en efficiënt ventileren

De ComfoVar Aero meet nauwkeurig en geautomatiseerd de debieten in de woningen. De juiste hoeveelheid lucht wordt toegevoerd dankzij de druppelvormige luchtvolume-regelaars. Op basis van de luchtkwaliteit die door sensoren gemeten wordt, wordt de ventilatiehoeveelheid aangepast. Zo wordt er onnodig energieverbruik vermeden. Bovendien is met dit systeem warmteterugwinning mogelijk. Ontdek alle gemakken van dit originele en award-winnende ventilatieconcept voor de gestapelde woningbouw.

Bekijk het assortiment