Productnieuws

Uponor brengt leidinginnovatie op de markt voor lokale verwarmingsnetwerken

Dankzij het innovatieve en compacte isolatiemateriaal biedt het nieuwe voorgeïsoleerde leidingsysteem Ecoflex VIP uitstekende isolatieprestaties, een hoge flexibiliteit, een kleine buitendiameter en een duurzaam ontwerp dat de koolstofvoetafdruk aanzienlijk verkleint.

·   Laagste lambda-waarde en beste isolatieprestaties op de markt
·   Door de hoge flexibiliteit is een snellere installatie mogelijk.
·   Nu verkrijgbaar in heel Nederland.

De nieuwe generatie leidingen van Uponor combineert twee interessante eigenschappen op de markt voor voorgeïsoleerde leidingsystemen, namelijk uitstekende isolatieprestaties en een hoge mate van flexibiliteit. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke hybride constructie van leidingen met innovatieve vacuüm-isolatie-panelen (VIP). Deze hebben hun waarde bewezen in de gezondheidszorg, de automobielindustrie en de bouw. Het draagt bij  aan de vermindering van warmteverliezen en CO2-emissies, en helpen hiermee de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Hoogste isolatievermogen op de markt

De lambda-waarde van de VIP-isolatie bedraagt slechts 0,004 W/mK. Dit betekent dat Ecoflex VIP de beste isolatieprestaties op de markt biedt voor hardgeschuimde geïsoleerde leidingen. In vergelijking met producten met dezelfde buitendiameter kunnen de warmteverliezen in een verwarmingsnet dat met Ecoflex VIP is aangelegd, tot 60 procent worden verminderd. Ecoflex VIP van Uponor bereikt ook een betere isolatieprestatie van circa 38 procent in vergelijking met hard geschuimde PUR-isolatie leidingen.

Het unieke hybride ontwerp van de leidingen verkleint de buitendiameter tot 30 procent in vergelijking met conventionele voorgeïsoleerde buizen met zacht schuim. Dankzij de kleine buigradius kan Ecoflex VIP zeer eenvoudig en snel worden geïnstalleerd: Gespecialiseerde vaklui besparen ongeveer een vijfde van de installatietijd in vergelijking met voorgeïsoleerde kunststofbuizen met hardschuim en zijn zelfs 50% sneller in vergelijking met de installatie van stalen buizen.

Nieuwe standaard in duurzaamheid

Het doel is om in 2050 klimaatneutraal zijn. "Lokale verwarming is een belangrijk onderdeel van de emissiereductie. Bovendien zijn de initiële investering en de onderhoudskosten bij gedecentraliseerde warmtevoorzieningen significant lager” aldus Matthias Bayer, directeur voor de Sales Unit Benelux bij Uponor. "Na intensief onderzoek en gezamenlijke productontwikkeling met experts uit de isolatie-industrie zijn wij dan ook trots dat wij nu met Ecoflex VIP een nieuwe standaard kunnen presenteren. Deze technologie zal zeker een belangrijke bijdrage leveren aan het  bereiken van de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen."

Dankzij hun uitstekende isolatieprestaties zijn Ecoflex VIP-leidingen aanzienlijk energie-efficiënter dan conventionele leidingsystemen. Bovendien verbruikt dit compacte leidingsysteem, dankzij de VIP-isolatie, minder oliehoudende grondstoffen bij de productie.

Ecoflex Thermo VIP voor lokale verwarmingsnetwerken is nu in heel Europa verkrijgbaar. Vanaf april 2021 zal Ecoflex Aqua VIP voor warmwatervoorziening het productassortiment van Uponor aanvullen - het doet qua isolatie-eigenschappen en flexibiliteit in geen enkel opzicht onder voor de Thermo-variant.

Bekijk het Ecoflex Thermo VIP assortiment bij Rensa hier.

Meer informatie? Ga naar www.uponor.nl/ecoflex-vip