Productnieuws

VENT-O-MATIC - meer comfort met minder energie

De VENT-O-MATIC zorgt ervoor dat de luchtstroom van je radiator en bij gevolg ook de warmteafgifte wordt verhoogd. Hiermee wordt tot 60% meer warmte uit je radiator onttrokken. Met de VENT-O-MATIC ventilatoren wordt de warmte van je radiator beter, sneller en gelijkmatiger verdeeld in de ruimte. Zo heb je in een mum van tijd een lekker warme kamer. Ook kan je de temperatuur van je CV-systeem lager instellen zonder in te leveren op comfort en bespaar je op je energiefactuur.

De voordelen van slimme VENT-O-MATIC radiatorenventilatoren?

• Zorgen voor een comfortabele warmte in huis

• Minder temperatuurschommelingen

• Energiebesparing tot wel 30%

• In de radiator gemonteerd, dus onzichtbaar

• Eenvoudig zelf te plaatsen

• Fluisterstil

Geschikte radiatortypes

De VENT-O-MATIC is geschikt voor alle Henrad radiatoren type 22, 30 en 33, ZONDER middenaansluiting, zoals hieronder weergegeven.

Verkoelen

Verkoelen kan alleen in combinatie met een warmtepomp. De aanvoertemperatuur moet boven het dauwpunt blijven. Voor verkoeling dient de waterrichting door de radiator omgedraaid te worden en de thermostaatkop volledig open te staan. Bij een kamertemperatuur hoger dan de maximum temperatuurinstelling van de radiatorthermostaat, dient de thermostaatkop tijdelijk verwijderd te worden.

Als de aanvoer en retour van de radiator zich onderaan bevinden, zoals in onderstaande tekeningen, is deze niet geschikt om te verkoelen.

De installatie is heel eenvoudig. Je bevestigt de VENT-O-MATIC aan de binnenkant van je radiator en plugt de stekker in het stopcontact.

Na de installatie hoef je niks meer te doen doordat hij zichzelf in- en uitschakelt met zijn temperatuurgevoelige sensoren.

Bekijk het assortiment