Productnieuws

Vaillant’s compacte en zeer efficiënte warmtepomp aroTHERM pure

De lucht-waterwarmtepomp aroTHERM pure van Vaillant is een lichte en compacte warmtepomp die uitermate geschikt is voor hybride systemen.. De aroTHERM pure werkt op R32 split technologie en is verkrijgbaar in vermogens van 4, 6, 8 of 10 kW.

De installatie van deze warmtepomp is eenvoudig en de prijs-kwaliteitverhouding is gunstig, waardoor het een aantrekkelijke hybride instapoplossing is voor installateurs en woningeigenaren. De aroTHERM pure is qua prijsstelling onder de succesvolle aroTHERM plus monobloc lucht-waterwarmtepomp gepositioneerd.

Hybride instapoplossing

Het compacte formaat en de vermogens van 4 tot 10 kW maken het mogelijk om voor ieder woningtype een passend hybride warmtepompsysteem te ontwerpen. De aroTHERM pure kan als add-on bij ieder type bestaande cv-ketel worden geplaatst of als onderdeel van een compleet nieuw verwarmingssysteem worden geïnstalleerd. In het laatste geval kan gelijktijdig een nieuwe Vaillant cv-ketel worden geplaatst - zo is de warmtepomp perfect te combineren met de cv-ketel ecoFIT pro.

Het binnendeel van het aroTHERM pure hybridesysteem kan met of zonder back-up heater worden geïnstalleerd. Als er gekozen wordt voor een all-electric ready hybride opstelling en daarbij een back-up heater wordt geïnstalleerd, is het systeem optimaal voorbereid op een toekomstige all-electric situatie.

De aroTHERM pure kan niet alleen als hybride systeem worden gebruikt, maar ook als all-electric oplossing in combinatie met een uniTOWER pure hydraulische toren voor warm tapwater.

Energiezuinig

Energiezuinigheid is een belangrijk kenmerk van de aroTHERM pure. Het systeem werkt tot -25°C buitentemperatuur voor verwarming en heeft het hoogst haalbare energielabel A+++ voor verwarming. Met een COP van maximaal 5,3 (A7/W35) is de aroTHERM pure uiterst energiezuinig en komt hij in aanmerking voor geldende subsidies.

De triVAI hybridemanager van Vaillant is een handig hulpmiddel om energiekosten te besparen. De manager biedt gebruikers de mogelijkheid om zowel de actuele gas- als elektraprijs in te voeren. Aan de hand van de buitentemperatuur berekent de regelaar vervolgens wat de meest voordelige optie is: de warmtepomp aanzetten of de cv-ketel gebruiken voor ruimteverwarming. Hierdoor kunnen gebruikers optimaal besparen op hun energiekosten, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort.

Bekijk het assortiment