Productnieuws

Ventilatie als oplossing bij oververhitting in huis

Met Climate Switch van Zehnder win je koelte terug in de zomer en warmte terug in de winter. De switch van warm naar koud wordt automatisch geregeld. Er zijn verschillende mogelijkheden om oververhitting tegen te gaan met ventilatie. De Climate Switch systemen dragen hieraan bij. Zo zit er al standaard koudeterugwinning in de balansventilatiesystemen van Zehnder. Je kunt ook extra oplossingen toevoegen aan het systeem, bijvoorbeeld een enthalpiewisselaar. Voor een nog koeler, comfortabeler en gezonder huis.

Kies voor een enthalpiewisselaar

In de zomer is de luchtvochtigheid hoger. Hierdoor voelt het vaak warmer dan het daadwerkelijk is.

De Zehnder enthalpiewisselaar haalt warmte en vocht uit de toevoerlucht, voordat de frisse lucht het huis binnenkomt.

Hoe werkt een enthalpiewisselaar?

De vochtterugwinning wordt geregeld door een gepatenteerde membraanconstructie. Vocht wordt overgedragen tussen de luchtstromen. Hierdoor ontstaat er geen condensatie, hoeft er geen condensafvoer geplaatst te worden en zijn het energieverbruik en het geluidsniveau lager dan bij een reguliere wisselaar.

Passieve- en actieve koeloplossingen

Een enthalpiewisselaar valt onder een zogeheten passieve koeloplossing. Zehnder biedt ook actieve koeloplossingen. Een actieve oplossing betekent dat je een extra Zehnder systeem aansluit op de ventilatie-unit.

Ontdek alle mogelijkheden van koelen met ventilatie of geef je op voor een gratis kennistraining.