Productnieuws

Ventilatie voor verduurzamen bestaande woningen

Onder de term ‘Renovation Ready’ vind je van binnenklimaat specialist Zehnder een totaalconcept voor het verduurzamen en renoveren van bestaande woningen. Onderdeel hiervan is het slimme balansventilatie systeem Overflow Technology.

Isoleren = ventileren

Isoleren, ofwel de energievraag verminderen, is een belangrijke eerste stap bij het renoveren en verduurzamen van woningen. En bij isoleren hoort ventileren. Bij voorkeur met een duurzaam balansventilatiesysteem. De aanleg hiervan kan echter een flinke klus zijn. Zeker wanneer de toevoerlucht van het ventilatiesysteem vanuit een zolderopstelling naar de benedenverdieping wordt gebracht. Zehnder Overflow Technology is een oplossing voor centrale balansventilatie in bestaande woningen: een technologie die tijd en materialen bespaart.

Het goede komt van boven

Bij Overflow Technology wordt gebruik gemaakt van 100% overstroom van de ene zone naar de andere, in plaats van luchttoevoer door ventilatieroosters. Een wtw-unit op zolder voorziet via korte toevoerkanalen de slaapkamers van extra veel frisse lucht, meer dan gewoonlijk het geval is bij wtw-ventilatie. De verse lucht verspreidt zich, door de onderdruk, automatisch door de hele woning.

Gebruik van bestaande kanalen

De toegevoerde lucht wordt vervolgens afgevoerd via de vaak al bestaande afvoerpunten in de badkamer, keuken en toilet. Zo ontstaat duurzame balansventilatie door het hele huis, zonder lange toevoerkanalen naar de eerste verdieping. De toevoervoorzieningen naar de slaapkamers kunnen vaak makkelijk achter het knieschot op zolder. Dit alles maakt Overflow Technology een relatief kleine ingreep met een korte installatietijd, minder materiaalgebruik en met weinig hinder voor de bewoners.

Bekijk het assortiment