Productnieuws

Ventus en Valetis zorgen samen voor minder gepuzzel op het dak bij balansventilatie

Ventus en Valetis zorgen samen voor minder gepuzzel op het dak bij balansventilatie

In het geval van balansventilatie (systeem D) vormt de Valetis een mooie combinatie met de Ventus van Ubbink. Daardoor wordt het leggen van de puzzel op het dak een stuk eenvoudiger. Hoe dat precies zit, leggen we graag aan je uit.

Bij de installatie van de dakdoorvoeren voor een balansventilatiesysteem speelt de verdunningsfactor een belangrijke rol. De aan- en afvoer van lucht mogen namelijk niet naast elkaar gemonteerd worden om te voorkomen dat de zojuist afgevoerde (vuile) lucht weer opnieuw naar binnen trekt als ‘schone’ lucht.

Wat je daardoor in de praktijk ziet, is dat er aan beide kanten van het hellende dak een dakdoorvoer wordt geplaatst: één voor de luchtafvoer en één voor de aanvoer van lucht. Aan de zijde waar de zonnepanelen liggen, leidt dat tot gepuzzel.

Dat zit als volgt. De meeste dakdoorvoeren zijn zo hoog, dat ze schaduw veroorzaken. Dat gaat ten koste van het rendement van de zonnepanelen. Met de Valetis, gemaakt van gerecycled materiaal, is er een oplossing voor dat gepuzzel op het dak. De nieuwe doorvoer voor de afvoer van lucht van het ventilatiesysteem is slechts 140 millimeter hoog en creëert daardoor geen schaduw op de panelen.

Voor de luchtaanvoer gebruik je de Ventus en die plaats je aan de kant van het dak waar geen zonnepanelen liggen. Aan de andere kant van het dak monteer je de Valetis, voor de luchtafvoer. Hierbij hoef je dus niet langer rekening te houden met de schaduwwerking. Daardoor heb je als installateur veel meer vrijheid bij het bepalen van de plek voor de dakdoorvoer.

Montage video’s

Bekijk de montage video’s van de Ventus en de Valetis op www.ubbink.nl/montagevideo

Meer informatie
www.ubbink.nl/ventus-valetis

Bekijk de Ventus

Bekijk de Valetis