Productnieuws

Verlaag de energiekosten met 13% dankzij Spirotech-producten!

Een niet-optimaal werkende verwarmingsinstallatie wordt vaak geplaagd door lucht en vuil. Deze factoren veroorzaken hinderlijke problemen zoals ruis, slijtage en storingen. Maar met de lucht- en vuilafscheiders van Spirotech behoren deze problemen tot het verleden.

Waar komt de lucht in de verwarmingsinstallatie vandaan?

Water bevat altijd lucht, afhankelijk van druk en temperatuur. In een verwarmingsketel wordt water sterk verhit, waardoor microbellen van lucht vrijkomen. Deze lucht is vaak de reden waarom radiatoren niet volledig opwarmen of helemaal niet warm worden. De SpiroVent RV2 luchtafscheider verwijdert deze microbellen direct na de ketel, waardoor het water verderop in de installatie geen lucht meer opneemt. Hierdoor worden radiatoren optimaal verwarmd en werkt de ketel zo zuinig mogelijk.

Waar komt dat vuil in de verwarmingsinstallatie vandaan?

Vervuiling ontstaat voornamelijk door corrosie, veroorzaakt door de reactie tussen water en ijzerhoudende onderdelen in de installatie. De belangrijkste vorm van vervuiling is het schadelijke magnetiet. Ophopend magnetiet verstoort de optimale werking van de verwarming, wat leidt tot overmatige slijtage en storingen. Met de SpiroTrap MB3 vuilafscheider wordt magnetiet snel en effectief uit het installatiewater verwijderd. Dit vermindert storingen in de installatie aanzienlijk en zorgt ervoor dat de ketel zo efficiënt mogelijk brandt.


Bekijk het assortiment