Productnieuws

Voorkom vervelende geluiden en beschadiging van de drinkwaterinstallatie

Door het snel sluiten van een kraan kunnen hoge drukpieken ontstaan, m.a.w. ‘waterslag’. Na de eerste grote drukpiek, volgen er nog een aantal kleinere drukpieken en blijf het drukniveau in de installatie constant op een hoog niveau. De waterslag kan geluid in de leidingen veroorzaken, maar ook het hele systeem aantasten.

De Caleffi Antishock vangt deze hoge drukpieken op tot 50 bar en werkt volgens een mechanisch principe met kunststof zuiger. De drukpieken worden opgevangen door een veer. Deze waterslagdemper is geschikt voor continu gebruik bij hogere waterleidingsdruk tot 10 bar, heeft compacte afmetingen en een eenvoudige installatie. Tevens is het mechanisch werkingsmechanisme onderhoudsvrij en heeft de Antishock een lange levensduur.

KIWA-keurmerk

De Antishock van Caleffi draag het KIWA-keurmerk. Vanuit KIWA wordt de keuring van een waterslagdemper gedaan tot 30°C, hogere temperaturen worden niet getest. Dit wil echter niet zeggen dat de Antishock geen hogere temperaturen aankan, hij kan zelfs tot maximaal 90°C belast worden.

Bekijk het assortiment