Productnieuws

WICU® Clim - geïsoleerde koelleiding

WICU®Clim is een in de fabriek gemaakte warmte- of koude voorgeïsoleerde koperen buis die wordt gebruikt in koel-, airconditioning- en verwarmingstoepassingen. WICU®Clim wordt geproduceerd in inch-afmetingen. Het medium koper is geproduceerd gebaseerd op de standaard EN 12735-1.

WICU®Clim is een geïsoleerde koelleiding volgens brandklasse BL-s1, d0, EN 13501-1

WICU®Clim wordt geproduceerd in inch-afmetingen. Het medium koper is geproduceerd gebaseerd op de standaard EN 12735-1. De buizen zijn ommanteld met PE-schuim met gesloten cellen, waardoor verliezen van koel- of verwarmings-energie sterk wordt gereduceerd. PE-folie met hoge diffusieweerstand voorkomt waterdampdiffusie in de isolatie en behoudt op die manier een efficiënt en duurzaam isolerend effect.

WICU®Clim koperen leidingen zijn geschikt voor bijna alle in de markt toegepaste koelmiddelen, evenals de overeenkomstige mengsels. Dit zijn in het bijzonder alle veiligheidskoelmiddelen, kooldioxide en brandbare koolwaterstofkoelmiddelen, evenals hun mengsels. De buis heeft een flexibele zacht geveerde koude- en warmte-isolatie. Het is economisch verwerkt met weinig voegen en heeft een hoge waterdampdiffusieweerstand.

Het brandgedrag is in overeenstemming met BL-s1,d0. De ommanteling heeft een uitstekende UV-bestendigheid. De PE-schuimstructuur is uitgerust met een robuuste PE-mantel en is 100 % CFC/FC-vrij. Persen, hardsolderen en zachtsolderen zijn mogelijk als verbindingstechnieken. Elke WICU®Clim rol is omwikkeld met folie en afzonderlijk verpakt in een kartonnen doos.

Bekijk het assortiment