Warmtepomp tips voor installateurs

‘Kniepen tot ze piepen’ 

“Heb je een klant die een warmtepomp overweegt? Draai dan in overleg de komende winter de maximum aanvoertemperatuur terug richting 50 of 55 graden Celsius. Dan ervaart een bewoner het comfort en weet je welke temperatuur een woning nodig heeft. Bij een cv-ketel maakt de aanvoertemperatuur niet zo veel uit, maar bij warmtepompen geldt dat 1 graad lager een rendementsverbetering van 2,5% oplevert.”

Ga scholing volgen

“De opleidingen voor warmtepompen schieten de grond uit. Niet alleen bij onze Nathan Academy maar overal. Bij ons kun je opleidingen op verschillende niveaus volgens, van starterstrainingen tot trainingen over de inbedrijfname. Bovendien is het installeren van een warmtepomp niet zo heel moeilijk als je het eenmaal een keer gedaan hebt.”

Staar je niet blind

“Er zijn heel veel verschillende typen warmtepompen. Overal zitten voor- en nadelen aan. Verdiep je in de verschillende mogelijkheden en smaken. Staar je niet blind op één type. Je kunt bijvoorbeeld met vloerverwarming ook koelen (passieve koeling), als je hier een bodemwarmtepomp bij gebruikt.”