Productnieuws

Warmtepompinnovatie uit Deventer

All-electric warmtepomp van Nefit Bosch werkt op propaan

All-electric warmtepompen vinden nog vooral hun weg naar nieuwbouw. Voor woningen uit de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw ligt het een stuk lastiger. Nefit Bosch dacht out-of-the-box en heeft speciaal voor de Nederlandse markt een oplossing ontwikkeld. Vanaf dit najaar rollen innovatieve propaanwarmtepompen van de band bij Nefit Bosch in Deventer. Daarnaast komt Nefit Bosch met een hele range monoblock warmtepompen op propaan.  

Dakwarmtepomp

Geluid, ruimte, afgiftesystemen en bezwaren van bewoners: de bekende struikelblokken voor all-electric in de bestaande bouw. De nieuwe Compress 5800i AWR dakwarmtepomp van Nefit Bosch biedt uitkomst. Het is een geïntegreerde monoblock lucht/water- warmtepomp die op vrijwel alle schuine daken kan worden geplaatst. Ruimte en ook geluid zijn geen issue, dankzij de fluisterstille werking, de gepatenteerde trillingvrije constructie en de uitgekiende opwaartse uitblaasrichting.

Propaan

De impact op klimaat en milieu van propaan (R290) is maar een fractie van die van gangbare koudemiddelen. Met het natuurlijke koudemiddel kunnen hogere aanvoertemperaturen worden geleverd dan met vergelijkbare oplossingen: 65 °C voor verwarming en 70 °C voor tapwater. Hierdoor is de oplossing geschikt voor bestaande afgiftesystemen met conventionele radiatoren. Bovendien is extra isolatie is niet noodzakelijk voor een gunstig rendement.

Nieuw warmtepompprogramma

Nefit Bosch introduceert later dit jaar naast de dakwarmtepomp twee compleet nieuwe ranges monoblock warmtepompen, waarvan een op propaan (R290). Samen met de vorig jaar geïntroduceerde Compress 3400i split serie en de nieuwe grootvermogen warmtepompen, is het uitgebreide warmtepompprogramma van Nefit Bosch dan volledig vernieuwd.