Productnieuws

Wilo-Stratos PICO: de perfecte pomp voor efficiëntie en gemak!

Ken jij de vernieuwde Wilo-Stratos PICO al? Deze groene pomp wordt veel gebruikt in verwarmingssystemen en op vloerverwarmingsverdelers. Installatie was nog nooit zo eenvoudig, dankzij de instellingsassistent die je stap voor stap begeleidt. En het mooiste van alles? Deze pomp helpt jouw klanten om energie te besparen!

Wilo begrijpt als geen ander het belang van een tijdbesparende installatie en inbedrijfstelling. Daarom werd de Wilo-Stratos PICO ontworpen met een eenvoudige bediening en duidelijk display. Het compacte ontwerp en de eenvoudige aansluitingen maken installatie kinderspel. Daarnaast heeft de pomp slimme functies, zoals automatische nachtverlaging, ontluchtingsroutine en Dynamic Adapt plus, voor nog hogere energie-efficiëntie. Deze functies besparen niet alleen energie, maar helpen ook de prestaties van het systeem te optimaliseren.

Dynamic Adapt plus: de slimme manier van instellen

Deze technologie past automatisch de opvoerhoogte aan op basis van de hydraulische vraag, zonder dat je een instelpunt hoeft in te voeren. Na de eerste inbedrijfstelling kiest de pomp een werkpunt in het midden van de pompbedrijf-tabel. Als er veranderingen optreden in de volumestroom, identificeert de pomp nieuwe werkpunten. Het doel van deze regelmethode is om het werkpunt zo te kiezen dat de kleppen zo ver mogelijk open blijven staan. Dit resulteert in een zo laag mogelijk drukverlies, waardoor het systeem energiezuiniger werkt. In vergelijking met de Δp-v instelling kan je zo tot wel 20% energie besparen.

Automatische nachtverlaging

Een andere energiebesparende functie van de Stratos PICO is de automatische nachtverlaging. Hiermee is de pomp slim genoeg om veranderingen in mediumtemperatuur op te merken. Wanneer de temperatuur 's nachts daalt, schakelt de pomp automatisch over naar het minimum toerental. Dit zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een efficiëntere werking van het verwarmingssysteem. Maar dat is nog niet alles! Zodra de warmte-opwekker weer opwarmt, schakelt de pomp terug naar de eerder ingestelde regeling. Dit betekent dat de pomp zich aanpast aan de behoeften van het systeem en altijd zorgt voor de juiste temperatuurregeling. Let er wel op dat de pomp in de aanvoer van het verwarmingssysteem geïnstalleerd moet zijn. Zo kan deze zijn werk optimaal doen en de gewenste temperatuur handhaven.
Bekijk het assortiment

Klaar om innovatieve pomptechnologie voor jou te laten werken? Wacht niet langer! Kies voor efficiëntie, gebruiksgemak en kostenbesparing met de Wilo-Stratos PICO. Bekijk alle voordelen op: www.wilo.com