Productnieuws

Winterwarm introduceert Qwikshift Hybrid Heater

Een unieke hybride verwarmingsoplossing om de verwarmingsinstallatie van een bedrijfspand te verduurzamen. Dit nieuwe verwarmingsconcept bestaat uit een warmtepomp gecombineerd met  een luchtverwarmingsbooster én een slimme regeling. De Qwikshift kan tot 60% energiebesparing opleveren en een CO2 reductie van 70% realiseren.

Innovatief en efficiënt verwarmen

De Qwikshift Hybrid Heater is de nieuwste oplossing voor het duurzaam verwarmen van bedrijfshallen, winkels en magazijnen. Een warmtepomp, gecombineerd met een innovatieve booster-technologie. Het resultaat? De ruimte is snel op temperatuur en het comfort voor medewerkers is hoog. Door de slimme regeling verwarm je zo voordelig mogelijk en bespaar je op de maandelijks terugkerende energiekosten. En met subsidie is de investering nog sneller terugverdiend.

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit drie onderdelen: de buitenunit (warmtepomp lucht/water), de binnenunit met Booster en de Smart Controller. De warmtepomp voorziet ongeveer 70% van de tijd in de warmtebehoefte. De Booster springt bij aan het begin van de werkdag of op koude dagen. Hiermee bereik je snel en efficiënt de gewenste temperatuur. Tijdens warme dagen kan de warmtepomp juist voor koeling van de ruimte zorgen.

De Smart Controller voorziet in een optimale samenwerking en houdt zelfs rekening met de prijzen van gas en elektriciteit om de totale energiekosten zo laag mogelijk te houden.

Twee varianten

De Qwikshift is beschikbaar in een all-electric uitvoering (warmtepomp + elektrische booster), ideaal voor bedrijven die zonnepanelen op hun dak hebben (of gaan leggen). De tweede variant is een warmtepomp in combinatie met een binnenunit voorzien van een gasgestookte booster, ideaal voor vervanging van gasgestookte luchtverwarmers. Voor een snelle verduurzamingsslag met optimaal rendement, zonder comfort in te leveren, en zonder al te ingrijpende aanpassingen in het gebouw.
Lees meer op Qwikshift.nl

Winterwarm Qwikshift in het kort:

  • Bestemd voor bedrijfspanden
  • 40% tot 60% besparing op energieverbruik
  • Booster voor snelle opwarming
  • Tot 70% lagere CO2 uitstoot
  • Verwarmen en koelen
  • Slimme regeling
  • Eenvoudige installatie
  • Binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend

Bekijk het assortiment