Productnieuws

Aardgas als scharnierpunt in de energietransitie

Bij de verduurzaming is de overheersende gedachte dat we ‘van het gas’ af moeten. Dit is niet overal te realiseren. Bij ATAG is aardgas nog steeds onderdeel van de energietransitie. Daarnaast spelen lucht/water warmtepompen een belangrijke rol in de energietransitie en worden steeds meer toegepast.

Hybride verwarmen

De overheid zet fors in op hybride warmtepompen om snel energiebesparingen te realiseren. Zo zijn besparingen in jaren ’70 woningen besparingen tot 80% op het cv-deel geen uitzondering. Waar hybride warmtepompen in het verleden een terugverdientijd hadden van 10-15 jaar is met de huidige marktontwikkelingen én subsidieregelingen een terugverdientijd van 3 jaar mogelijk. Omdat de cv-ketel gehandhaafd blijft is er altijd voldoende verwarmingsvermogen.

Compacte toestellen, flinke besparingen

Voor de hybride markt ontwikkelde ATAG de ENERGION M HYBRID (R32) warmtepomp. Deze  monoblock toestellen zijn beschikbaar in 2 versies: De HYBRID-ALL wordt toegepast met elk merk en type cv-ketel en de HYBRID-ZONE is speciaal ontwikkeld voor de ATAG i-Zone ketel.

De Energion-regeling kan ingesteld worden op zo weinig mogelijk CO2-uitstoot óf de laagste gebruikerskosten. Door het grote dekkingsbereik (tot ver onder 0˚C in warmtepompmodus) zijn flinke besparingen mogelijk.

De Energion M Hybrid Warmtecombi is de meest compacte alles-in-1 hybride warmtepomp. Met een afmeting van slechts 30x19x33 cm kan de binnenunit ook in kleine ruimtes worden toegepast.

Ideale combinatie

De combinatie warmtepompboiler-warmtepomp – vooral bij all-electric toepassingen -  is een manier om woningen nog energiezuiniger en duurzamer te verwarmen. Hierbij wordt het elektriciteitsverbruik tot een minimum beperkt. De warmtepomp zorgt voor verwarmen van de ruimten en de warmtepompboiler voor warm tapwater.

Bekijk het assortiment