Productnieuws

Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem: duurzaam, compleet en luchtdicht

Ubbink introduceert het nieuwe en duurzame geïsoleerd leidingsysteem Aerfoam voor warmteterugwinning en mechanische ventilatie. Bij de productie van dit systeem zijn natuurlijke grondstoffen ingezet, waardoor de uitstoot tot nul wordt teruggebracht. Naast deze duurzaamheidverbetering kent Aerfoam veel verwerkersvoordelen. 

Hoge isolatiewaarde

Om warmteverlies en condensvorming in luchtkanalen voor ventilatie, verwarming of koeling te voorkomen, is het belangrijk goed geïsoleerde kanalen te gebruiken. Door de luchtdichtheid en de hoge isolatiewaarde van de Aerfoam kanalen, hulpstukken en koppelingen, voorkom je condensvorming en minimaliseer je warmteverliezen. Aerfoam is getest en gecertificeerd door bouw- en milieuorganisaties. 

Compleet systeem en eenvoudige installatie

Het Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem is een compleet programma dat staat voor eenvoudige installatie en makkelijk onderhoud! Het luchtdichte systeem is licht van gewicht, flexibel en braamloos in te korten. Voor toepasbaarheid in diverse situaties bestaat het programma uit diverse diameters, bochten en T-stukken. Dankzij de beschikbaarheid van grote lengten (2,0 m) kun je het systeem zeer snel monteren met de mof (zonder restafval). Het geheel geeft een fraai en slank resultaat. Om het systeem compleet te maken biedt Ubbink het flexibele en modulaire Air Excellent luchtverdeelsysteem. 

Voordelen

- Zero Carbon Footprint: natuurlijke in plaats van fossiele grondstoffen 
- Zeer goed geïsoleerd en geluidsabsorberend kanaal 
- Laag drukverlies als gevolg van de zeer gladde binnenkant 
- Lichtgewicht materiaal, gemakkelijk te snijden, elastisch en slagvast (d.w.z. geen deuken) 
- Roest niet 
- Wordt geleverd in lengtes van 2,0 m 
- BIM gereed 

Ga voor technische gegevens en prestaties van het Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem naar www.ubbink.nl/aerfoam.