Productnieuws

Albrand helpt je op weg naar energiebesparing en verduurzaming


In deze tijd waar energiebesparing en verduurzaming de norm zijn bij zowel nieuwbouw als bestaande bouw, helpt Albrand je flink op weg. Met ons droogbouwsysteem Knauf Brio kun je vloerverwarming aanbrengen op een bestaande houten dekvloer. En via het master/master-principe kun je iedere ruimte in huis afzonderlijk verwarmen en eventueel koelen. Energiezuinig en duurzaam.

Knauf Brio

Wanneer je begint met het goed isoleren van woningen, dan is vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp vaak de volgende stap. Speciaal voor bestaande woningen hebben wij het droogbouwsysteem Knauf Brioin het pakket. Met deze dekvloerpanelen is het bijvoorbeeld mogelijk vloerverwarming aan te brengen op een bestaande houten ondervloer. De platen kunnen we na montage infrezen en uitrusten met onze vloerverwarmingsleidingen. Daardoor blijft de opbouwhoogte gering en is het gebruik van ‘natte mortel’ niet nodig. Een groot voordeel is ook dat je qua leidingen niet vast zit aan standaard patronen, maar dat je met het inslijpen zelf kunt bepalen waar de leidingen komen. Zo is Knauf Brio niet alleen een duurzaam verwarmingssysteem maar ook nog uiterst flexibel bij de aanleg.

Gezoneerd verwarmen

Nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, moet voldoen aan zogenaamde energieprestatie-indicatoren, de BENG-normering. Een eis die wordt gesteld is dat verblijfsruimten afzonderlijk van elkaar geregeld moeten kunnen worden. Er is steeds meer vraag naar het gezoneerd verwarmen van woningen. In het verleden plaatsten we één thermostaat die de gehele woning verwarmde. Volgens het master/master-principe kun je iedere ruimte afzonderlijk van elkaar regelen. Je kunt dan per ruimte de warmtebehoefte bepalen. Een duurzame oplossing en het bespaart energie!

Meer weten over onze energiebesparende en duurzame producten? Kijk op www.albrand.nl