Productnieuws

Altijd de juiste toepassing voor blok- en stadsverwarming

Om op energie- en installatiekosten te besparen, wordt in grotere bouwprojecten in plaats van een individuele ketel steeds vaker gekozen voor een centrale stookplaats met afleverset per woning. Op deze manier kunnen met verschillende duurzame oplossingen zowel verwarming als koeling centraal worden opgewekt. Caleffi speelt hierop in met een uitgebreid gamma van (universele) afleversets voor woningen voor zowel blok- als stadsverwarming. 

Universele afleversets Plurimod

In collectieve installaties, zoals blok- en/of stadsverwarming, is het noodzakelijk om elke woning, indien nodig, af te kunnen sluiten van de installatie en te voorzien van energiemeting, regeling van de warmtevraag en balancering (inregeling). Met de voorgemonteerde afleverset Plurimod zijn al deze componenten geïntegreerd in één module. Door het samenvoegen van deze compnenten zijn er minder verbindingen, met als gevolg minder leidingwerk en minder kans op lekkage. Ook is de module compact en flexibel te installeren. Hij kan namelijk als opbouw of inbouw gebruikt worden, en is zowel horizontaal (links/rechts) als verticaal (links/rechts) te installeren.

De Plurimod is toe te passen in collectieve installaties met een warmtevraag per woning. De module is optioneel uit te breiden met een koud- en warmwatermeter.

Een uitgebreid gamma afleversets SATK

Op het moment dat decentraal in de woningen ook warm tapwater moet worden bereid, is de afleverset SATK de juiste oplossing. De SATK-units bevatten een warmtewisselaar, aangestuurd door een elektrische regelaar. Optioneel kan een energiemeter ingebouwd worden.

Caleffi heeft een uitgebreid gamma SATK afleversets die beschikbaar zijn voor installaties op lage, gemiddelde of hoge temperaturen. De nieuwste generatie afleversets heeft zelfs geavanceerde elektronische functies waardoor zowel een hoog comfort als een hoge efficiëntie behaald kunnen worden.