Productnieuws

Ama-Drainer N: de nieuwste generatie dompelpompen van KSB

Ama-Drainer N behoort tot de nieuwste generatie dompelpompen van KSB. De moderne vuilwaterpomp verpompt grote hoeveelheden en geeft hoge rendementen door geoptimaliseerde hydrauliek en motoren.

KSB biedt de vuilwaterpomp in vier pompgrootten aan.

De Ama-Drainer N 301/302/303 kunnen vuildeeltjes in het water tot een grootte van tien millimeter verpompen. De maximale capaciteit is 14 m3/h en de maximale opvoerhoogte bedraagt 12 meter.

De Ama-Drainer N 358 kan vuilwater met vaste bestanddelen tot 35 mm korrelgrootte verpompen. De maximale capaciteit is 16,5 m3/h en de maximale opvoerhoogte bedraagt 8,3 meter.

Voor het verpompen van zeewater of zouthoudend water biedt KSB de Ama-Drainer N ook aan als C-uitvoering met een motormantel van hoogwaardig rvs (1.4571).

Belangrijkste toepassingen

▪ Drainage
▪ Afvoeren
▪ Afwateringsinstallaties
▪ Verlaging van het grondwaterpeil
▪ Instandhouding van het grondwaterpeil
▪ Drooghouding

De voordelen van de dompelpomp Ama-Drainer N

Absoluut dicht

De vuilwaterpomp beschikt over een magneet-vlotterschakelaar met variabele niveauregeling en beveiliging tegen overbelasting. Door een blokkeerschijf kan de dompelpomp eenvoudig voor externe besturingen geschikt gemaakt worden.

Gemakkelijk uitwisselbaar

KSB levert de vuilwaterpomp voor stationair bedrijf met aangebouwde vlotterschakelaar of voor transportabele toepassingen met een tien meter lange aansluitkabel.

Hoge veiligheid

Een drievoudige asafdichting met spervloeistofreservoir zorgt bij droogloop voor de aanvullende smering van de afdichtvlakken. De dubbele mantelkoeling beveiligt de vuilwaterpomp tegen oververhitting bij niet ondergedompelde motor.

Gemakkelijke installatie

Het corrosiebestendige kunststof huis is geluiddempend, licht, abrasiebestendig en slagvast. Een verticale persaansluiting vereenvoudigt de installatie van de vuilwaterpomp, bijvoorbeeld in nauwe putten. De in de persaansluiting geïntegreerde terugslagklep voorkomt het leeglopen van de persleiding na het uitschakelen van de vuilwaterpomp.