Redactioneel

Bespaar (faal)kosten met SKIDbouw

De techniek wordt complexer en het aantal vakmensen daalt. Met een SKID installeer je in een kortere tijd een kwalitatief hoogwaardige installatie, waarin de kans op faalkosten nihil is. Wij leggen uit wat het is en welke kosten je kunt besparen met een SKID.

Een SKID is een installatieframe dat bestaat uit een warmtepomp waaraan de verschillende benodigde appendages worden geassembleerd voor het verwarming-/koel afgifte systeem, koud- en warmtapwater en de leidingen ten behoeve van de bron. Je kunt een gestandaardiseerd SKID bestellen, of een maatwerk SKID laten ontwerpen.

Bestelling

Niets zo vervelend als fouten in de bestelling omdat bepaalde onderdelen niet compatibel zijn of gewoonweg vergeten worden. Een SKID bestel je als een enkel artikel. De kans op een fout in de bestelling is minimaal, want je hoeft geen losse onderdelen te bestellen. Je hebt uiteraard een vrije keuze in het merk en type van de warmtepomp. Rensa zorgt voor de juiste selectie van het fabricaat en type appendages en overige componenten.

Productie

Voordat het SKID in serie geproduceerd wordt, vindt er afstemming plaats en wordt er een prototype ontworpen en getest. Eventuele valkuilen en risico’s worden zo in een vroeg stadium opgespoord. Hierdoor kom je op de bouw niet voor verrassingen te staan, wat extra kosten en vertraging oplevert. Omdat de gehele installatie gemonteerd en afgeperst geleverd wordt, is de kans op installatiefouten minimaal. Bijkomend voordeel: een SKID wordt in een geconditioneerde ruimte geassembleerd. Weersomstandigheden en andere externe factoren bieden dus geen bedreiging meer.

Op de bouwplaats

Nadat de bestelling definitief is, worden voorraad, productie en transport gecoördineerd en op elkaar afgestemd door Rensa verwarming & ventilatie. Een efficiënte bouwplaatslogistiek heeft directe invloed op montagetijden en faalkosten. Doordat de SKIDs just-in-time geleverd worden, is de kans op beschadiging op de bouwplaats minimaal. Een SKID wordt verpakkingsarm geleverd, wat ook geld bespaart ten aanzien van het afvoeren van afval.

Benieuwd of SKIDbouw ook voor jouw project de oplossing is? Neem contact op met de afdeling Rensa Techniek of stuur een mail naar SKID@rensa.nl.