Redactioneel

Bespaar tijd met SKIDbouw

Sneller werken zonder afbreuk aan de kwaliteit. Met een SKID installeer je in een kortere tijd een kwalitatief hoogwaardige installatie, waarin de kans op faalkosten nihil is. Wij leggen uit wat het is en op welke vlakken je flink op (arbeids-)tijd kunt besparen.

Een SKID is een installatieframe dat bestaat uit een warmtepomp waaraan de verschillende benodigde appendages worden geassembleerd voor het verwarming-/koel afgifte systeem, koud- en warmtapwater en de leidingen ten behoeve van de bron. Je kunt een gestandaardiseerd SKID bestellen, of een maatwerk SKID laten ontwerpen.

Bestelproces

Een SKID bestel je als een enkel artikel. Rensa Techniek zorgt voor de juiste selectie van het fabricaat en type appendages en overige componenten. Daardoor kost het inkoopproces minder tijd.

Werkvoorbereiding

Voorraad, productie en transport worden gecoördineerd en op elkaar afgestemd door Rensa verwarming & ventilatie. Dat betekent minder werkvoorbereiding en op de bouw minder sturing van monteurs door de uitvoerder, omdat de werkzaamheden minder complex worden. Het ontwerp en het principe- en aansluitschema worden door Rensa Techniek verzorgd.

Logistiek

Efficiëntie bouwplaatslogistiek heeft directe invloed op montagetijden en faalkosten. Alle tijd die een monteur niet kwijt is aan het verzamelen (of zelfs zoeken) en uitpakken van materialen, kan hij aan de daadwerkelijke montage besteden. Ook prettig: een SKID wordt verpakkingsarm geleverd, wat ook manuren en geld bespaart ten aanzien van het afvoeren van afval.

Montagetijd

Waar de installatie van een warmtepompinstallatie al gauw vierentwintig tot tweeëndertig uur in beslag neemt, is een SKID in een halve dag te plaatsen. De SKID wordt na het assembleren ook afgeperst, om op lekdichtheid te controleren. Voor de koppeling aan de gebouwgebonden installatie hoeft de monteur alleen nog de hydraulische en elektrische aansluiting te doen.

Benieuwd of SKIDbouw ook voor jouw project de oplossing is? Neem contact op met de afdeling Rensa Techniek. Of stuur een aanvraag naar SKID@rensa.nl