Productnieuws

Burgerhout Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing, Prefab door Rensa

De Delta-Discovery Air van Burgerhout is een hoogwaardige én esthetisch verantwoorde oplossing om warmtepompen te plaatsen op een hellend dak. De Delta-Discovery Air is een universele warmtepompbehuizing geschikt voor zowel monoblock als split unit systemen. Uniek aan deze oplossing is de mogelijkheid om de jaarlijkse inspectie en klein onderhoud vanuit de woning uit te voeren middels een inspectieluik. De installateur hoeft het dak niet meer op. 

Behoud isolatiewaarde en prefab modulaire opbouw in samenwerking met Rensa 

De warmtepompbehuizing wordt volledig buiten de isolatieschil van de woning geïnstalleerd waardoor de EPC-waarde van de woning behouden blijft. Bijkomend voordeel is dat deze oplossing niet ten koste gaat van de leefruimte op zolder en er weinig leidingwerk nodig is.

De behuizing is modulair op te bouwen. Het indekstuk en de tussenkast kunnen rechtstreeks aan de aannemer geleverd worden om de dakconstructie te maken. De bovenkast wordt aan de prefab-afdeling van Rensa geleverd, zodat men het monoblock of de split unit kan inbouwen. Het geheel (de bovenkast inclusief geïnstalleerde warmtepompunit) kan direct op de bouwlocatie op het reeds geplaatste indekstuk en de tussenkast gemonteerd worden. Hiervoor volstaat per woning slechts één kraanbeweging! 

Delta-Discovery Air indekstuk met Leadax

Bij de ontwikkeling van de Delta-Discovery Air is Burgerhout op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit product zo duurzaam mogelijk en recyclebaar te maken. Daarom is het indekstuk voorzien van Leadax, de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde unieke eigenschappen als traditionele waterkerende materialen zonder inleveren op kwaliteit of flexibiliteit.

Kijk voor meer informatie op burgerhout.nl/delta-discovery-air