Productnieuws

Burgerhout gaat voor 'Easy' installatiegemak

Burgerhout zet flink in op het ontwikkelen van nieuwe producten waarbij de criteria 'installatiegemak' en 'veiligheid' een nog grotere rol krijgen toebedeeld. Hiermee willen we jou als installateur verder ontzorgen bij het installeren van nieuwe cv-ketels en rookgasafvoersystemen.

EasySafe: veiligheid voorop

Het eerste recente product dat volgens deze filosofie is ontwikkeld is EasySafe. Dit is een volledig concentrisch 60/100 push-fit systeem ten behoeve van de moderne gesloten HR cv-ketel. Het push-fit systeem is voorzien van een unieke trekvaste verbinding (trekvastheid > 450N). Daarmee is de kans op het losraken van de componenten nog verder gereduceerd. Met deze trekvaste verbinding heeft het systeem een tweede vangnet gekregen. Het eerste vangnet is de concentrische uitvoering: een lek in het rookgasgedeelte leidt niet tot een gevaarlijke situatie. Lekkende rookgassen blijven in het systeem en komen niet in de woning. Het tweede vangnet is de trekvaste verbinding: wordt door bijzondere omstandigheden een keer een beugel vergeten dan blijven de systeemonderdelen aan elkaar gekoppeld. Het systeem blijft hierdoor veilig.

Installatiegemak EasySafe

De trekvaste verbinding biedt nog een voordeel: het is niet meer nodig de bochten separaat te beugelen. Dit vereenvoudigt het monteren. Eén beugel om elke mof van de pijp volstaat. Voor deze beugelpositie is de nieuwe EasySafe-beugel ontwikkeld. Dankzij de excentrische bevestiging worden de pluggaten langs de buis geboord. De beugel is tevens te gebruiken als boormal, hierdoor is aftekenen en demonteren niet meer nodig. De beugel is verder voorzien van een slimme verstelmogelijkheid, waardoor het op afstand zetten t.o.v. van de muur of het instellen van het afschot is vereenvoudigd. Het EasySafe systeem is dusdanig ontworpen dat het systeem in één keer en zonder demontage in te korten is. Mede door deze twee innovaties is het installatiegemak toegenomen en kan er kostbare tijd bespaard worden.

Volledig compleet systeem

De combinatie van een volledig kunststof-kunststof systeem én de slimme toepassing van de trekvaste verbinding heeft geresulteerd in een unieke oplossing. Dit maakt EasySafe één van de meest veilige systemen op de markt. Het assortiment is onlangs uitgebreid met een 2 meter verlengpijp en zelfs 15° en 30° bochten en biedt zo een compleet assortiment voor een passende oplossing.