Productnieuws

Itho Daalderop: Complete range WTW-units met hoog rendement

Itho Daalderop heeft een complete range aan warmteterugwin-units (WTW) met de HRU ECO 200, HRU ECO 300, HRU ECO DUO Zone en de HRU ECO 350.

Hoog rendement

De HRU ECO 200 is een compacte en eenvoudig te installeren unit die uitermate geschikt is voor kleine en enkele ruimtes, zoals appartementen, zorginstellingen en studio's. De HRU ECO 300 en de HRU ECO 350 zijn geschikte oplossingen voor woonhuizen en appartementen. Beiden hebben een hoog rendement van warmteterugwinning (respectievelijk 96,7 procent bij de HRU ECO 300 en 94,3 procent bij de HRU ECO 350) en is het installatiegemak een belangrijk voordeel. De HRU ECO 300 kan bijvoorbeeld op veel verschillende unieke manieren worden geplaatst, zoals onder andere in het knieschot. 

Zenders en sensoren

Door middel van een RFT Auto bediening regel je eenvoudig de ventilatie. De draadloze bediening zorgt voor nog meer gebruikscomfort en maakt een eenvoudige bediening door het gehele huis mogelijk. Met de toevoegingen van intelligente sensoren en regelingen, zoals de Spider Klimaatthermostaat, een CO2- en/of RV-sensor wordt het ventileren nog slimmer geregeld. 

Optima2-set

Voor systeem D-oplossingen heeft Itho Daalderop 1 universele set met sensoren gemaakt, waar een RFT Auto bediening en twee CO2-sensoren (incl. bediening op de sensor) in een handige verpakking zijn gevoegd. Voor deze set, samen met een van de WTW-oplossingen van Itho Daalderop, is een gelijkwaardigheidsverklaring beschikbaar, waardoor het systeem voldoet aan de nieuwe verbeterde VLA gelijkwaardigheidsmethodiek 1.3 (geldend per 1 oktober 2018). Uiteraard is deze set ook geschikt om bij systeem C-oplossingen toe te passen. 

HRU DUO Zone

Van de HRU ECO 300 is er ook een DUO Zone variant beschikbaar. Groot voordeel is dat de HRU ECO 300 DUO Zone ervoor zorgt dat er afzonderlijk in twee zones (woon- en slaapzone) vraaggestuurd geventileerd kan worden op basis van CO2-metingen. In de woonkamer en de hoofdslaapkamer wordt een RFT CO2 sensor geplaatst die draadloos communiceert met de zoneklep waardoor ventileren op zone niveau mogelijk wordt. De montage van de zonekleppen is zeer installatievriendelijk en kan eenvoudig direct op de HRU ECO 300 als elders in het luchttoevoerkanaal naar de woning worden geplaatst. De combinatie van het hoge rendement van de unit, zonekleppen en de CO2-sensoren geven een zeer goede EPC-bijdrage. 

Onmisbaar onderdeel in het verduurzamen

De HRU’s warmteterugwin-units zijn een onmisbaar onderdeel in het verduurzamen van woningen. Het hergebruiken van de warmte uit de afgevoerde lucht in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp en een goede geïsoleerde woning levert de basis voor een duurzame woning. De combinatie van zeer laag temperatuurverwarming en WTW is de enige juiste keuze. Komende periode komt Itho Daalderop met nog meer toevoegingen aan het WTW-assortiment. 

Kijk op www.ithodaalderop.nl voor meer informatie over het verduurzamen.