Productnieuws

De hybride warmtepomp als eerste stap naar verduurzaming

Voor een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. Te realiseren met de ATAG Energion Warmtecombi: De logische tussenstap naar wonen zonder aardgas met een breed werkingsgebied, ook bij -5˚C en tot 70% lager aardgasverbruik.

Bij de overschakeling naar een duurzamere warmteoplossing onderscheidt ATAG 4 duurzaamheidsstappen:

  1. Verwarmen met aardgas als tussenoplossing van een standaard CV-ketel naar een toestel met een tweede warmtewisselaar, de Economizer. Deze gebruikt de rookgaswarmte en dringt hiermee het energieverbruik terug.
  2. Verwarmen dmv zon samen met een CV-ketel. Een stap van energielabel C naar A+ is hierbij mogelijk.
  3. Hybride verwarmen met een warmtepomp: Vooral geschikt voor de renovatiemarkt. ATAG beschikt over de kleinst beschikbare binnen-unit. Deze Energion Warmtecombi heeft weinig ruimte nodig is eenvoudig aan te sluiten op ieder merk CV-ketel, zonder koeltechnische handelingen te moeten uitvoeren.
  4. All-electric verwarmen met behulp van een warmtepomp. Vooral geschikt voor woningen van na 2000.

Groot assortiment: Breed werkingsgebied en laag geluidsniveau

Op het gebied van lucht-water warmtepompen beschikt ATAG over een groot assortiment, waarbij de nadruk ligt op breed werkingsgebied, hoog rendement en laag geluidsniveau. De ATAG Energion M Hybrid serie beslaat een vermogensbereik van 4kW-11kW.

Beheer op afstand

De Energion verbindt met het ATAG Zone platform. De ATAG Zone koppelt ook de CV-ketel, (meng)groepenregeling en kamerthermostaat.  Daarnaast behoort domotica tot de mogelijkheden: Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google werken al samen met  ATAG Zone.

Zo krijg je de controle over de woning met beheer op afstand via tablet, pc en smartphone. Daarnaast is zoneregeling eenvoudig te installeren, in te regelen en te gebruiken.