Productnieuws

'Deze warmtepomp wordt het nieuwe verwarmingssysteem van jouw klant'

Een warm huis zónder aardgas: dat kan met een warmtepomp. Met deze manier van verwarmen wordt de klimaatimpact ook meteen een stuk kleiner. De nieuwe Modul-AIR Blue warmtepomp van Inventum kan echter naast verwarmen ook actief koelen, waardoor dit het nieuwe verwarmingssysteem wordt van jouw klanten!

Wat maakt een warmtepomp duurzaam?

Een warmtepomp gebruikt stroom, waardoor het stroomverbruik toeneemt. Daar staat tegenover dat jouw klant geen aardgas meer verbruikt. Alles bij elkaar gaat de CO2-uitstoot door verwarming en warm water omlaag, ook al is in Nederland de stroom nog lang niet 100% duurzaam. Als in de toekomst alle stroom duurzaam is, gaat de CO2-uitstoot van volledige warmtepompen zelfs naar nul.

Werking Modul-AIR Blue

De Modul-AIR Blue maakt gebruik van de vervuilde, afgezogen ventilatielucht in de woning. Uit deze ventilatielucht wordt energie gehaald waarmee de woning wordt verwarmd en voorzien van warm water.

De unieke eigenschap van deze warmtepomp is de actieve koeling. Deze vindt plaats via vloerkoeling of met een combinatie van vloerkoeling en luchtkoeling via de ClimateControl module.

Deze ventilatiewarmtepomp is geschikt voor woningen tot 180 m2 met zowel ventilatietype C als D (balansventilatie). Balansventilatie met warme en koude lucht wordt geregeld door de ClimateControl module, waarmee bovendien ook grofstof, insecten, fijnstof en pollen worden gefilterd.

Kies voor de Modul-AIR Blue

Doordat deze warmtepomp gebruik maakt van een modulerende compressor, die zijn afgegeven vermogen afstemt op de warmtevraag in de woning, is het energieverbruik laag. Ook heeft de Modul-AIR Blue geen buitenunit.

Voordelen

  • 4-in-1 oplossing: verwarmen, ventileren, warm tapwater én actieve koeling
  • Geen buitenunit en eenvoudig te installeren
  • Geschikt voor radiatoren, vloerverwarming en ventilator convectoren
  • Geïntegreerde RVS-tapwaterboiler van 170 liter
  • Scoort goed in BENG en TOjuli is direct afgedekt