Productnieuws

Drukbehoud voor een Verbeterde Kwaliteit van Systeemwater

Optimaliseer de efficiëntie en levensduur van uw installaties door temperatuurschommelingen in uw verwarmings- en koelwatersystemen aan te pakken. Het uitzetten en krimpen van systeemwater leidt tot volumeveranderingen, wat druk- en belastingstoename op componenten veroorzaakt. Bij hoge druk kan de levensduur van componenten worden beïnvloed, terwijl bij lage druk luchtopname en corrosie dreigen. Investeer daarom in een hoogwaardig drukbehoudssysteem dat aansluit op uw installatiebehoeften voor optimale prestaties en levensduur.

De SpiroExpand MultiControl, in 78 uitvoeringen en 12 vatvolumes, met hoogwaardig balgmembraan, biedt een veilige expansie. Gesloten expansievaten, zoals Spirotech's EVN veiligheidsexpansievaten, zijn veiligheidsvoorzieningen en verbeteren de efficiëntie door systeemcomponenten te beschermen. Het balgmembraan voorkomt corrosie door contact tussen systeemwater en het vat te vermijden en vangt volumeveranderingen op bij verwarming. Balgexpansievaten handhaven efficiënter de optimale druk dan vaten met een standaard vlakmembraan.

Spirotech biedt een breed scala aan expansievaten, zoals EVN veiligheidsexpansievaten voor gesloten warmwater-, verwarmings-, airconditioning- en koelwatersystemen. Inhoud varieert van 4 tot 140 liter met een maximale voordruk van 3 bar. Het assortiment omvat oplossingen voor diverse installaties, van eenvoudige tot uitgebreide systemen van elke vorm en omvang.

Spirotech, met meer dan 60 jaar ervaring, staat bekend om het verbeteren van de waterkwaliteit in verwarmings- en koelsystemen. Haar producten bieden lager energieverbruik, hoger comfort, minder slijtage en maximale bedrijfstijd in woningen, kantoorgebouwen en industriële processen. De overname van het Oostenrijkse EDER in 2022 verrijkte Spirotech's aanbod voor drukbehoud in HVAC-installaties, waardoor klanten wereldwijd kunnen profiteren van uitgebreide expertise en technische oplossingen.

Drukbehoud blijft cruciaal om systeemwaterkwaliteit te beheersen en prestaties te optimaliseren.

Bekijk het assortiment