Productnieuws

EasySafe: de nieuwe generatie rookgasafvoersystemen van Burgerhout

In Nederland is het aansluiten van een cv-ketel met concentrisch afvoermateriaal de nieuwe standaard geworden. Burgerhout heeft de volgende stap in veiligheid gezet door het innovatieve EasySafe PP systeem te ontwikkelen. EasySafe is een volledig concentrisch 60/100 push-fit rookgasafvoersysteem ten behoeve van de moderne gesloten HR cv-ketel.

Veiligheid voorop

Het push-fit systeem is voorzien van een unieke trekvaste verbinding (trekvastheid  > 450N). Daarmee is de kans op het losraken van de componenten nog verder gereduceerd. Met deze trekvaste verbinding heeft het systeem een tweede vangnet gekregen.

Het eerste vangnet is de concentrische luchttoevoer: een lek in het rookgasgedeelte leidt niet tot een gevaarlijke situatie. Lekkende rookgassen blijven in het systeem en komen niet in de woning. Het tweede vangnet is dus de trekvaste verbinding: wordt door bijzondere omstandigheden een keer een beugel vergeten dan blijven de systeemonderdelen aan elkaar gekoppeld. Het systeem blijft hierdoor veilig.

Installatiegemak

De trekvaste verbinding biedt nog een voordeel: het is niet meer nodig de bochten separaat te beugelen. Dit vereenvoudigt het monteren. Eén beugel om elke mof van de pijp volstaat.

Voor deze beugelpositie is de nieuwe EasySafe-beugel ontwikkeld. Dankzij de excentrische bevestiging worden de pluggaten langs de buis geboord. De beugel is tevens te gebruiken als boormal, hierdoor is aftekenen en demonteren niet meer nodig. De beugel is verder voorzien van een slimme verstelmogelijkheid, waardoor het op afstand zetten t.o.v. van de muur of het instellen van het afschot is vereenvoudigd.

Het EasySafe systeem is dusdanig ontworpen dat het systeem in één keer en zonder demontage in te korten is. Mede door deze twee innovaties is het installatiegemak toegenomen en kan er kostbare tijd bespaart worden.

Samengevat

De combinatie van een volledig kunststof-kunststof systeem én de slimme toepassing van de trekvaste verbinding heeft geresulteerd in een unieke oplossing. Dit maakt EasySafe één van de meest veilige systemen op de markt. Klaar voor de toekomst!

Voor de productvideo, de montage video en verdere informatie zie burgerhout.nl/easysafe