Productnieuws

Een comfortabel binnenklimaat en een tot wel 28% lager energieverbruik

Comfort verhogen en tegelijk de energiekosten van de cv-installatie verlagen?

Wanneer de warmte op de juiste wijze in het systeem wordt verdeeld, kan de gemiddelde temperatuur worden verlaagd. Voor elke graad die de gemiddelde temperatuur kan worden verlaagd, daalt het energieverbruik van het pand tussen 6% en 11%.

Thermostatische afsluiters en regelapparatuur kunnen in alle temperatuuromstandigheden volgens hun ontwerp efficiëntie werken. Door inregeling wordt het laagst mogelijke circulatiedebiet geïdentificeerd, waardoor het door de pomp verrichte werk en de energiekosten worden verminderd.

Een vermindering van het energieverbruik met 20% tot 35% en een terugverdientijd van zes maanden tot een jaar zijn niet ongebruikelijk. Goed waterzijdig ingeregelde systemen maken het leven voor de bewoners comfortabeler, verlagen de levenscycluskosten van het gebouw voor de eigenaar en minimaliseren de milieu-impact. Een win-winsituatie voor iedereen!

De meeste installaties in Nederland worden nog niet waterzijdig ingeregeld. Sinds 10 maart 2020 is het verplicht dat verwarmingssystemen waterzijdig worden ingeregeld. Dit geldt alleen bij woningen waar de warmtebron, cv-ketel of (hybride) warmtepomp, wordt vervangen of vernieuwd. Maar ook wanneer meer dan 30% van de afgifteapparaten (zoals radiatoren) zijn vervangen. Bij het vervangen van de warmtebron is het ook verplicht om per verdieping of per ruimte de temperatuur te kunnen regelen.

Zie ook www.rvo.nl.

Met IMI Heimeier Eclipse radiatorafsluiters met AFC technologie (Automatic Flow Control) ben je verzekerd van eenvoudige, snelle en betrouwbare waterzijdige inregeling. Oplossingen met deze technologie zijn zo ontworpen dat wanneer de afsluiter eenmaal op de juiste waarde is ingesteld, het gewenste debiet niet wordt overschreden, ongeacht het drukverschil.

Hierdoor wordt het ruimtecomfort verzekerd en een geoptimaliseerd energieverbruik gegarandeerd. Hoe werkt AFC-Technologie? Bekijk  hier  de video

De Eclipse is leverbaar in een 10-150 l/h versie (oranje kap) en een 30-300 l/h high flow versie (Eclipse 300 met groene kap) dé optimale oplossing voor HVAC-systemen met grote debieten, bijvoorbeeld lage temperatuur systemen met warmtepompen.

Bekijk het assortiment