Productnieuws

Georg Fischer: Een efficiënt en gezond binnenklimaat

We spenderen maar liefst 80 tot 90 procent van onze tijd binnen. Een gezond binnenklimaat is daarom van groot belang voor het creëren van de ideale (woon- en) werkplek. Hierbij spelen temperatuur, zuivere lucht en de luchtvochtigheid een belangrijke rol. 

Waar moet je naar streven?

Qua temperatuur functioneert de mens het beste tussen de 20 en 26 graden, met een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent. Een hogere luchtvochtigheid zorgt dat het warmer aanvoelt en een te lage luchtvochtigheid zorgt voor een droge lucht. Waar een vochtige lucht ideaal is voor schimmels en bacteriën, zorgt een droge lucht voor irritatie van de slijmvliezen waardoor je gevoeliger voor bent voor stoffen, virussen en allergenen. 

Wat is jouw invloed op het binnenklimaat?

Vaak zorgt een gebrek aan ventileren voor een ongezond binnenklimaat. Daardoor is de lucht in huis vaak nog vervuilder en vochtiger dan de buitenlucht. Het openzetten van ramen is niet altijd een optie en ook blijkt dat de mens zich het prettigst voelt als hij de temperatuur en ventilatie zelf kan regelen. Hier kan een luchtbehandelingskast uitkomst bieden. 

Een efficiënt en rendabel klimaatsysteem

Een goed klimaatsysteem is vaak een hele investering en hierbij wil je dat de luchtbehandeling efficiënt en rendabel is. Hierbij spelen drie factoren een belangrijke rol: de prestatiecoëfficiënt (COP) van het koelsysteem, de warmteoverdracht in de luchtkoeler en de efficiëntie van het koelwaterleidingsysteem. Als dit in orde is zorg je voor een energie-efficiënte installatie.

Meer weten over rendabele klimaatsystemen? Ga dan naar www.cool-fit.nl!