Productnieuws

Efficiënt verwarmen, dus CO₂ neutraal!

Consumenten willen wel verduurzamen, maar een warmtepomp is in veel gevallen gewoonweg een stap te ver. Bij vervanging kunnen ze vaak niet om een nieuwe HR-ketel heen. Wie dit najaar kiest voor Nefit Bosch kan met z’n nieuwe HR-ketel toch CO₂-neutraal verwarmen.

In 2030 wil Nederland 49 procent minder CO2 uitstoten dan in 1990. Warmtepompen zijn onmisbaar om dit doel te halen. ‘Wij hebben alle oplossingen in huis om elektrisch of hybride te verwarmen. Maar voor veel consumenten is een warmtepomp gewoon nog een stap te ver,’ constateert Jan Blom van Nefit Bosch, ‘Ook de grote groep die bij vervanging kiest voor een cv-ketel willen we de mogelijkheid bieden CO2-neutraal te verwarmen.’

Voor elke koper van een HR-ketel dit najaar laat Nefit Bosch gemiddeld 15 bomen planten om de CO2 van de HR-ketel weer uit de lucht te halen. Dat gebeurt op plekken in Europa waar het hard nodig is, zoals door ontbossing getroffen gebieden in Spanje. Daarnaast gaat het om natuurherstel op verschillende plekken in Nederland. Het eerste jaar is voor rekening van Nefit Bosch. Consumenten hebben de mogelijkheid de compensatie jaarlijks te verlengen.

Een energiebesparende HR-ketel kan een eerste stap zijn naar verdere verduurzaming van een woning. De ketel kan later altijd worden uitgebreid met een hybride warmtepomp. Naast CO2-compensatie ontvangen deelnemers € 75,- retour bij een nieuwe Nefit HR-ketel. Voor een gasloze oplossing, een elektrische warmtepomp of een zonneboiler, is dat € 150,-. Het totale voordeel kan voor een hybride systeem met zonne-energie oplopen tot € 375,-.

Meer informatie: nefit-bosch.nl/actie