Productnieuws

Geef je tapwater een boost met de warmtepompboilers van Atlantic

Energie besparen op het verwarmen van tapwater? Dat kan heel slim met een warmtepompboiler van Atlantic! Met een warmtepompboiler kan er het hele jaar door van sanitair warm water worden genoten met een hoger rendement dan iedere HR-gasketel en elektra boiler.

Besparen op gas én elektriciteit

Een warmtepompboiler levert ruim driemaal meer energie dan hij verbruikt én verbruikt 60% tot 70% minder elektriciteit dan een conventionele boiler. Bovendien zijn de warmtepompboilers voorzien van een aansluiting voor een zonnecollector, zodat een groot deel van het jaar het tapwater kan worden verwarmd met zonne-energie. Met een warmtepompboiler wordt geen gas gebruikt voor het verwarmen van water. Bij stijgende gasprijzen levert dat een besparing op de gasrekening.

Calypso

De Calypso is een uiterst compacte wandmodel warmtepompboiler en ideaal voor kleine tapwaterverbruikers, zoals vakantiewoningen, studio’s en kleine appartementen. Met een COP van 2,75 (type VM-100L) en 3,21 (type VM-150L) levert een Calypso op jaarbasis circa meer dan driemaal zoveel energie dan hij verbruikt.

Explorer

De Explorer (vloermodel) is de grote broer van de Calypso en daarmee geschikt voor gezinswoningen waar veel tapwater wordt gebruikt, voor bijv. douchen en baden. Met de Explorer is er altijd snel en voldoende warm water beschikbaar terwijl er energie wordt bespaard. Het rendement (COP) van de Explorer is 3,8.

Koppeling op PV (zonne-energie)

Door de versobering van de Nederlandse salderingsregeling, wordt de warmtepompboiler met een koppeling op PV-panelen een aantrekkelijke oplossing. Bij deze toepassing wordt de warmtepompboiler gebruikt als batterij, waarin de overtollige opgewekte energie wordt opgeslagen.