Productnieuws

Gegarandeerd rendement met de hr-ketel ecoTEC plus

De Vaillant hr-ketel ecoTEC plus combineert een betrouwbare verwarming en warm watervoorziening met een energiezuinige werking. Tevens is het een zeer efficiënt toestel en beschikbaar in alle CW-klassen.

Toekomstbestendig verwarmen

De ecoTEC plus is geschikt voor bijmenging van 20 procent waterstof* aan het aardgas. De ketel is uitvoerig getest en gevalideerd om veilig en zonder enige aanpassing woningen te verwarmen en van warm water te voorzien.

Energiezuinige werking

Het toestel is voorzien van een 1:9 modulatie met energielabel A+ (98%) voor verwarming in combinatie met vSMART, sensoHOME + buitenvoeler of sensoCOMFORT systeemregelaar. Het toestel is voorzien van een unieke warmtewisselaar waardoor restwarmte uit verbrandingsgassen wordt onttrokken zodat extra zuinig warm tapwater wordt geleverd.

Betrouwbaarheid door kwaliteit

De ecoTEC plus is doorontwikkeld op basis van de lang bewezen topkwaliteit - gesloten toestel in onderdruk met extra veilige metalen omkasting en veiligheidssifon voorkomen lekkage van verbrandingsgassen.

IoniDetect: ionisatietechnologie voor automatische aanpassing aan de gaskwaliteit

Het toestel is uitgerust met de nieuwe intelligente IoniDetect-technologie. Met IoniDetect wordt de vlamkwaliteit continu gemeten en het gasluchtmengsel geoptimaliseerd voor een perfecte verbranding. Hierdoor is de emissie van CO en NOx laag en levert het toestel altijd een optimaal rendement. En mocht in de toekomst de aardgaskwaliteit wijzigen, dan past het toestel de verbranding automatisch aan.

Hoog installatiecomfort

Met de inbedrijfsstellingsassistent wordt er tijd bespaard: stap voor stap leidt de installatieassistent de installateur door de verschillende instelmogelijkheden en alle relevante functies. Dankzij de aanraakelementen op het touchscreen zoals een menuschuifregelaar profiteer je van een snelle en intuïtieve navigatie.

Slimme verbinding tussen ketel en app

Met de optionele sensoNET gateway kan het verwarmingssysteem van de klant aangesloten worden op het internet en het verwarmingssysteem op afstand worden bediend. De sensoNET is een compacte internetmodule waarvan de plug & play verbinding eenvoudig onder de ketel gemonteerd kan worden. Dankzij de gemeenschappelijke eBUS-taal kan de internetmodule sensoNET worden gecombineerd met Vaillant ketels en regelingen.

*Op dit moment is 20% waterstofbijmenging nog niet beschikbaar in het Nederlandse aardgasnetwerk. Toekomstige beschikbaarheid van 20% en 100% waterstof zal onder meer afhankelijk zijn van overheidsbeleid, wet- en regelgeving en voldoende aanbod van groene waterstof.