Productnieuws

Gemaakt voor de toekomst: warmtepomp aroTHERM plus

Vaillant heeft zijn nieuwe monobloc lucht-water warmtepomp, de aroTHERM plus, geïntroduceerd. Dankzij het natuurlijke en uitzonderlijk ecovriendelijke koudemiddel van deze warmtepomp wordt in bedrijf aanvoertemperaturen bereikt tot 75°C. Dit maakt deze warmtepomp ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatiewoningen met bestaande radiatoren.

Het warmtepompsysteem bestaat uit een buitenunit en een compacte binnenunit met een wateropslag van 190 liter en de systeemregelaar sensoCOMFORT. Voor een hogere watervraag biedt Vaillant het hydraulisch station VWZ MEH 97 met afzonderlijke warmwateropslag.

Het warmtepompsysteem is zelfs duurzamer wanneer dit wordt gecombineerd met zonnepanelen, aangezien de gegenereerde zonne-energie kan worden gebruikt voor de werking van de warmtepomp.

Zuinig en efficiënt

De aroTHERM plus maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290. Dit maakt niet alleen hoge aanvoertemperaturen mogelijk, maar heeft ook als voordeel dat het een zeer laag aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft.

De warmtepomp is niet alleen duurzaam, maar ook bijzonder zuinig en efficiënt. Met een COP van maximaal 5,4 (op basis van een buitenluchttemperatuur van 7°C en een aanvoertemperatuur van 35°C) kan de aroTHERM plus topprestaties leveren. Het verhogen van de temperatuur van het tapwater naar 70°C levert tot een kwart meer warm water op dan andere warmtepompen. Hierdoor hoeven gebruikers zich niet druk te maken en kunnen ze producten als een regendouche zorgeloos gebruiken.

Uitzonderlijk stil

Met slechts 28 dB(A) – gemeten op een afstand van 3 meter in de fluistermodus – is de nieuwe aroTHERM plus uitzonderlijk stil. Daarom kan deze warmtepomp zonder storende geluidsemissie worden gebruikt in gebieden met dichte bebouwing zoals rijtjeshuizen.

Eenvoudig te installeren

De aroTHERM plus en de plug & play boiler uniTOWER plus kunnen binnen één dag worden geïnstalleerd door twee installateurs (zelfs zonder F-gassen certificering). Na de installatie kunnen uw klanten het verwarmingssysteem comfortabel bedienen met de sensoCOMFORT systeemregelaar. Dankzij de optionele sensoAPP kan de aroTHERM plus ook op afstand worden aangestuurd.

De aroTHERM plus is een ideale en vooral duurzame oplossing met een hoog gebruikscomfort. De warmtepomp voldoet aan alle nieuwe wet- en regelgevingen en is verkrijgbaar in de volgende vermogens: 5kW, 7kW en 12 kW.