Productnieuws

Handige Megapress overgangstukken

Als één van de meest complete aanbieders van buisleidingsystemen heeft Viega een naam hoog te houden. Regelmatig komt het bedrijf met oplossingen voor buismaten die door andere aanbieders niet worden ingevuld. Als het daarbij om dikwandig stalen buizen gaat is het ontbreken van een standaardoplossing een dubbel gemis. Want door het ontbreken van een hulpstuk wordt de overgang dan vaak uitgevoerd met kostbare en tijdrovende las- of schroefverbindingen.

In vervolg op de introductie van de succesvolle overgangen van 44,5 en 57,0 mm, heeft Viega nu wederom drie speciale overgangstukken en een verloopsok aan het Megapress-programma toegevoegd. Alle vier zijn bedoeld voor aansluitingen op bestaande 38,0 mm dikwandig stalen buizen zoals die vaak worden toegepast in bestaande verwarmingsinstallaties alsook in perslucht- en industriële installaties in de industrie.

De drie nieuwe Megapress buitendraad overgangsstukken betreffen overgangen van 38,0 mm naar R ¾,  R 1 en  R 1 ¼. Hiermee is een snelle en betrouwbare overgang van draadtechniek naar de Viega perstechniek mogelijk. Naast de buitendraad-overgangstukken introduceerde Viega ook een verloopsok 1 ¼ naar 38,0 mm dat eveneens worden ingezet voor verbinding naar bijvoorbeeld verwarmingsinstallaties.

De overgangsstukken zijn uitgevoerd met EPDM dichtelement dat bestand is tegen temperaturen tot 110°C en werkdrukken tot 16 bar. Als onderdeel van het Megapress-programma zijn de hulpstukken voorzien van SC-Contur, de veiligheidsfunctie die lekkages effectief voorkomt door ze al bij de persproef zichtbaar te maken.