Productnieuws

Henrad: het juiste afgiftesysteem bij een warmtepomp

De afgelopen jaren is gebleken dat het een behoorlijke opgave is voor mensen om hun huizen aardgasvrij te maken. In het nieuwe coalitieakkoord staat dat isolatie en hybride warmtepompen voor de meeste woningen een goede manier zijn om te verduurzamen.

Hoe werkt het?

Een hybride warmtepomp werkt op stroom en kan samen met de bestaande cv-ketel tot één installatie gecombineerd worden. Om de woning op de gewenste temperatuur te brengen haalt de warmte- pomp zijn warmte uit de buitenlucht en verwarmt tijdens het grootste deel van het jaar de woning. De cv-ketel springt alleen tijdens extreem koude dagen bij.

ECO afgiftesysteem

Kiest men voor een hybride warmtepomp dan is de Henrad ECO een uitstekende keuze. Hierdoor kan men de aanvoer temperatuur terugbrengen tot in het bereik van 45-55°C. Het grote voordeel is niet alleen een besparing op uw energie- factuur, maar bovendien behoudt men, dankzij de tot 100% hogere stralings- warmte, het comfortgevoel.

VENTO afgiftesysteem

Kiest men niet voor een hybride oplossing, maar integraal voor een warmtepomp, dan is de Henrad VENTO het beste afgiftesysteem. De aanvoer- temperatuur wordt nu nog verder gereduceerd en komt in het bereik van 35-50°C. Omwille van de nog lagere aanvoertemperatuur zal men nog meer besparen op uw energiefactuur. De geïntegreerde, modulaire en volautomatische ventilatoren in de VENTO zorgen voor een optimale warmteafgifte. Doordat de aanvoertemperatuur in het bereik van vloerverwarming zit is de VENTO hiermee perfect combineerbaar. Extra voordeel van de VENTO: deze kan in zomer gebruikt worden om te koelen.