Productnieuws

Henrad Softline radiator al 12,5 jaar een begrip

Op 1 april 2007 werd de eerste Henrad Softline radiator exclusief door Rensa geleverd in Nederland. En dat betekent dat we 12,5 jaar later op 1 oktober 2019 het koperen jubileum vieren van de Softline radiatoren bij Rensa. 

De Softline radiator is een mooie paneelradiator met fantastische warmteafgiftes en kenmerkt zich door de karakteristieke afgeronde omkasting. Het elegante sierrooster aan de bovenzijde sluit naadloos aan bij de strakke zijbekleding die ook afgerond is.

Bij de lancering van de radiator werd de Softline 4 Plus geïntroduceerd, een compactradiator met  afgeronde omkasting en 4 aansluitingen. Deze werd al snel aangevuld met de Softline 6 Plus, een ventielradiator met 6 aansluitingen. Door de steeds grotere vraag naar lage radiatoren om bijvoorbeeld voor raampartijen te kunnen plaatsen, werd de 200mm hoge Softline 6 Plus Plinth reeks op de markt gebracht.

Softline ECO

Een logisch vervolg op de Softline radiator was de introductie van de Henrad Softline ECO radiator. Kenmerkend voor de ECO radiator is dat deze serieel gevoed wordt. Dit betekent dat het warme water eerst door de voorste plaat gestuurd wordt, en pas daarna door de achterste plaat. Daardoor zal de voorste plaat sneller opwarmen en voor meer stralingswarmte en dus comfort zorgen. Er is  veel minder verlies van warmte aan de muur langs de achterkant van de radiator. Een radiator met een perfect afgifterendement, gestaafd door de NEN 7120 norm én EPC-verlagend.

Softline Elektrisch

De nieuwste telg in de Softline familie ligt in lijn met de huidige trend om ecologisch en elektrisch te verwarmen. De Softline E is de eerste elektrische handdoekradiator in het Henrad assortiment, en een technologisch hoogstandje dat voldoet aan de strengste Europese ECOdesign richtlijnen.